Προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραβιάσεις των capital controls

Προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραβιάσεις των capital controls
COPYRIGHT: GEORGIA PANAGOPOULOU

Παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων εκ μέρους οποιουδήποτε, όπως φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα στη Βουλή, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία πολίτες αλλά και πολιτικοί χρησιμοποιώντας "παράθυρα ή γνωριμίες" κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των capital controls, προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία του, ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζητά από τον αναπληρωτή διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Γιώργο Γεράκη να διενεργήσει ο ίδιος προσωπικά προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, αλλά και το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους οποιουδήποτε όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Επίσης, επειδή ενδεχομένως η έρευνα να «ακουμπήσει» και πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε τη συνδρομή προς τον εισαγγελέα Γ. Γεράκη και άλλων αρμοδίων ανακριτικών αρχών, μεταξύ των οποίων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Capital Controls, ΣΔΟΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

EKT: Σταθερός ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες στα 91 δισ. ευρώ

Μάρδας: Δεν κάνω bullying στη κυρία Κωνσταντοπούλου

SHARE:

24Media Network