Πρόστιμα στην Deutsche Bank για τους χειρισμούς της στην αγορά συναλλάγματος

Πρόστιμα στην Deutsche Bank για τους χειρισμούς της στην αγορά συναλλάγματος

H Deutsche Bank, σύμφωνα με το Bloomberg, ήταν η μεγαλύτερη τράπεζα που συμμετείχε στην αγορά συναλλάγματος και απέφυγε την επιβολή μέτρων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Πρόστιμα αναμένεται να επιβάλουν στην Deutsche Bank η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (Department of Financial Services, DFS) της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για χειρισμούς της τράπεζας στην αγορά συναλλάγματος.

Η Deutsche Bank δήλωσε τη Δευτέρα ότι το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κλείσει μία έρευνα που έκανε για συναλλαγές της σε νομίσματα χωρίς να λάβει μέτρα, αλλά, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος. οι εποπτικές Αρχές βρίσκονται στα τελικά στάδια των δικών τους ερευνών για το θέμα.

Η Αρχή της Νέας Υόρκης που εποπτεύει τις τράπεζες είναι μάλιστα κοντά στην ολοκλήρωση της δικής της έρευνας.

H DFS άρχισε το 2014 την έρευνά της για τη Deutsche Bank και τη Barclays, εστιάζοντας στις πλατφόρμες ηλεκτρονικών συναλλαγών της γερμανικής τράπεζας.

Τελικά, η εποπτική Αρχή επέκτεινε την έρευνά της και σε τέσσερις άλλες τράπεζες που λειτουργούν στις ΗΠΑ: τη Goldmans Sachs, τη BNP Paribas, τη Credit Suisse Group και τη Societe Generale. H αλληλοεπικάλυψη των ερευνών για τις συναλλαγές με νομίσματα από δικαστικές και εποπτικές Υπηρεσίες έχει παγιδεύσει αρκετές μεγάλες τράπεζες. Πέντε παραδέχθηκαν την ενοχή τους το 2015 στην έρευνα του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης - η Citigroup, η JPMorgan Chase, η Barclays, η Royal Bank of Scotland και η UBS Group.

H Deutsche Bank, εξηγεί το δημοσίευμα του Bloomberg, ήταν η μεγαλύτερη τράπεζα που συμμετείχε στην αγορά συναλλάγματος και απέφυγε την επιβολή μέτρων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Έχει, όμως, να αντιμετωπίσει μία αστική αγωγή εναντίον της ίδιας και 15 άλλων τραπεζών. Στην αγωγή, που υποβλήθηκε στο Μανχάταν, οι ενάγοντες ισχυρίσθηκαν ότι υπήρξε χειραγώγηση των νομισμάτων με ανταλλαγές μηνυμάτων.

Σύμφωνα με την αγωγή αυτή, χρηματιστές της Deutsche Bank συζητούσαν, από τις αρχές του 2008 έως τα τέλη του 2012, σε χώρο ανταλλαγής μηνυμάτων (chat room) για το καναδικό δολάριο και το δολάριο Νέας Ζηλανδίας με χρηματιστές από έξι άλλες τράπεζες.

Η γερμανική τράπεζα ήταν μία από εννιά τράπεζες που υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε «ούτε ένας συγκεκριμένος πραγματικός ισχυρισμός» πως συνωμότησαν για να χειραγωγήσουν τις ισοτιμίες νομισμάτων.

(Φωτογραφία: AP Photo / Michael Probst, Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Deutsche Bank: Πτώση 7% της μετοχής της μετά την ανακοίνωση για ΑΜΚ

Νέα 'καμπάνα' στη Deutsche Bank

Spiegel: Μαχαίρι στις αποδοχές μεγαλοστελεχών της Deutsche Bank

SHARE:

24Media Network