Προτεραιότητα για την Ελλάδα η απευθείας αεροπορική σύνδεση Σεούλ - Αθήνας

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Αναβαθμίζονται οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Νότιο Κορέα και σε επίπεδο τουρισμού, ύστερα από την επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Σεούλ.

Η αύξηση του ελληνικού τουρισμού θα επιτευχθεί μόνο μέσα από τις νέες, αναδυόμενες αγορές, όπως είναι η Ασία (Κίνα, Νότιο Κορέα, Ινδία κ.α.). Κι αυτό επειδή πολλούς περισσότερους τουρίστες από τις παραδοσιακές χώρες (Γερμανία, Αγγλία, Σκανδιναβία, Ρωσία κ.α.), δεν είναι εύκολο να προσελκύσουμε.

Κατά συνέπεια, το βάρος που δίνει το Υπουργείο Τουρισμού, είναι προς αυτή τη κατεύθυνση. Η Ελενα Κουντουρά, βρέθηκε στη Νότιο Κορέα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 7η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και συναντήθηκε με υπουργούς της κορεατικής κυβέρνησης και με κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικούς ομίλους της Νότιας Κορέας, για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των δύο χωρών.

ADVERTISING

Η υπουργός τόσο στις επαφές της με τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού της Νότιας Κορέας, Do Jong-hwan, και την υπουργό Βετεράνων, Pi Woo-jin, όσο και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ελληνο-κορεατικής φιλίας, κ. Hong Young-pyo, τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών και την αναγκαιότητα δρομολόγησης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Σεούλ-Αθήνας. Αμφότεροι οι Υπουργοί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την πρωτοβουλία της Ελενας Κουντουρά.

Προτεραιότητα για την Ελλάδα η απευθείας αεροπορική σύνδεση Σεούλ - Αθήνας

Η υπουργός επιπλέον συναντήθηκε με επιτελικά στελέχη των κορυφαίων ταξιδιωτικών ομίλων KAL και Hanjin Travel, και της Korean Air, με στόχο την άμεση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Νότια Κορέα προς την Ελλάδα με προτεραιότητα την δρομολόγηση της απευθείας πτήσης Σεούλ-Αθήνας.

Όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν πιο στενά με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη δρομολόγηση της νέα αεροπορικής σύνδεσης ενόψει της επόμενης θερινής τουριστικής περιόδου, το 2019.

Η Ελενα Κουντουρά επίσης πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της κορεατικής βιομηχανίας του θεάματος για την προβολή της Ελλάδας σε όλη την Ασία μέσω του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, της μουσικής και της μόδας.

Στις συναντήσεις παρέστη η Πρέσβης της Ελλάδας στην Νότια Κορέα, Ιφιγένεια Κοντολέοντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αερομεταφορές
SHARE:

24Media Network