Ψηφιακή πληρωμή στα παράβολα για το τέλος χαρτοσήμου μέσω του e-Παράβολο

Ψηφιακή πληρωμή στα παράβολα για το τέλος χαρτοσήμου μέσω του e-Παράβολο
ΔΟΥ eurokinissi

Από τις 10/07 τα τέλη χαρτοσήμου καταβάλλονται ψηφιακά μέσω του e-Παράβολο και δεν θα εξοφλούνται μέσω ΔΟΥ.

Νέες κατηγορίες παραβόλων- για το τέλος χαρτοσήμου- εντάσσει στην υπηρεσία του ηλεκτρονικού παράβολου (e-Παράβολο), η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συνεχίζοντας την ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.

Τα τέλη χαρτοσήμου που εντάχθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα και καταβάλλονται πλέον μέσω της εφαρμογής e-Παράβολο, είναι: τα πάγια τέλη χαρτοσήμου, που πληρώνονται ιδίως σε περιπτώσεις που απαιτείται να εκδοθεί άδεια, όπως θρησκευτικού γάμου, κυνηγιού, λειτουργίας τουριστικών ή ταξιδιωτικών γραφείων, αναλογικά τέλη χαρτοσήμου, όπως για τέλη μεταγραφής, μισθωμάτων και τέλη χαρτοσήμου που προκαταβάλλονται για πράξεις που πραγματοποιούνται κυρίως από συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες.

Η πληρωμή των παραπάνω τελών γίνεται μέσω του gov.gr, με χρήση κωδικών taxisnet, ή μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE στη διαδρομή «Εφαρμογές / Πολίτες ή Επιχειρήσεις / e-Παράβολο».

Από τις 10/07/2023 τα παραπάνω τέλη χαρτοσήμου καταβάλλονται αποκλειστικά ψηφιακά μέσω του e-Παράβολο και δεν θα εξοφλούνται μέσω επίσκεψης στις ΔΟΥ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα