Βαρουφάκης: Πάμε για συμφωνία τη Δευτέρα. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες

Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, Κυριακή 21 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, Κυριακή 21 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, εμφανίστηκε αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης. Σε πλήρη εξέλιξη οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο και με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών. Συνεδριάζει ξανά τη Δευτέρα η ΕΚΤ

"Εμείς πάμε για συμφωνία", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στο ερώτημα για το εάν θα υπάρξει αύριο συμφωνία, ερώτημα που έθεσαν δημοσιογράφοι την ώρα που ο υπουργός αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου. Στο ερώτημα αν είναι αισιόδοξος, είπε ότι πάντα είναι.

Παράλληλα με τον κ. Βαρουφάκη από το Μαξίμου αποχώρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ μερικά λεπτά νωρίτερα είχε αποχωρήσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Τα τρία κυβερνητικά στελέχη παρέμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

 Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος δεν συζητήθηκε θέμα ενδεχόμενης παράτασης.

Εν τω μεταξύ, ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι οι επαφές του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μερκελ καθώς και με τους ιθύνοντες του Δ.Ν.Τ και της Ε.Κ.Τ. είναι πυκνές και συνεχείς.

Ανέφεραν ακόμη οτι τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα - και ενώ οι θεσμοί τελούσαν εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων - συνεδρίαζαν οι επικεφαλής των εκπροσώπων της ελληνικής πλευράς και των θεσμών. Στόχος της εν λόγω συνεδρίασης είναι να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της αυριανής συνόδου του Eurogroup, στις Βρυξελλες.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΕΚΤ

Στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να συνεδριάσει η νέα έκτακτη τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, όπου θα αξιολογηθεί η κατάσταση ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο Reuters και ανταποκριτές διεθνών μέσων ενημέρωσης από τις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη συνεδρίαση της ΕΚΤ σε διάστημα πέντε ημερών- την Τετάρτη και την Παρασκευή η Ευρωτράπεζα ενέκρινε συνολικά παροχή επιπλέον έκτακτης ρευστότητας (ELA) 2,9 δισ. ευρώ στα ελληνικά ιδρύματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαρουφάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαρουφάκης: Έτοιμη για συμβιβασμό η Ελλάδα. Το 'μπαλάκι' στη Μέρκελ για συμφωνία

Συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ και Γιούνκερ

SHARE: