Πυρόπληκτοι: Δεύτερη καταβολή αποζημιώσεων ύψους 6,7 εκατ. ευρώ – Προειδοποίηση Σταϊκούρα για λαθροχειρίες

Πυρόπληκτοι: Δεύτερη καταβολή αποζημιώσεων ύψους 6,7 εκατ. ευρώ – Προειδοποίηση Σταϊκούρα για λαθροχειρίες
Στιγμιότυπο από τη φωτιά στα Βίλια- Οι φλόγες καίνε σπίτι © 2021 Thanassis Stavrakis/AP IMAGES

Ποσό συνολικού ύψους 6.710.812,67 ευρώ πιστώθηκε σήμερα σε 1.214 δικαιούχους της Κρατικής Αρωγής, ενώ όπως αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών τα 10,4 εκατ. ευρώ έφτασαν οι αποζημιώσεις που έχουν καταβληθεί, μέσα σε 5 ημέρες.

Το Υπουργείο Οικονομικών, προχώρησε σήμερα, 24 Αυγούστου, στη δεύτερη καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους Κρατικής Αρωγής.

Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • 640 δικαιούχων, ποσό 3.564.430,80 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
  • 481 δικαιούχων, ποσό 1.464.381,87 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
  • 620 δικαιούχων, ποσό 1.682.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Έτσι, όπως αναφέρεται , το συνολικό ποσό το οποίο καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται στα 6.710.812,67 ευρώ και αφορά 1.214μοναδιαίους Α.Φ.Μ.

«Ήδη, μέσα σε μόλις 5 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχουν διατεθεί συνολικά 10.452.132,98 ευρώ στους πρώτους 1.742 πολίτες (μοναδιαίοι Α.Φ.Μ.), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους» σημειώνει το Υπουργείο Οικονομικών που τονίζει ότι :

«Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Η επεξεργασία των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται συνεχίζεται και η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ανακοινωθεί, την Παρασκευή.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ήΣεπτεμβρίου 2021.»

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών έχουν θέσει ως προτεραιότητα την άμεση και γενναία στήριξη των πληττόμενων περιοχών με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δυνατή ανασυγκρότησή τους. Στο πλαίσιο αυτό, ενεργοποιούμε με εντατικούς ρυθμούς τις διαδικασίες άμεσης προώθησης των μέτρων κρατικής αρωγής προς φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κατοικιών, επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και λοιπών πληττόμενων περιουσιακών στοιχείων».

Μα σημειωθεί πάντως ότι μιλώντας νωρίτερα στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Χρηστος Σταϊκούρας προειδοποίησε ότι στο τέλος της διαδικασίας θα γίνει έλεγχος και εάν μετά τις αυτοψίες και την αποτίμηση προκύπτουν καταγραφές που δεν είναι σωστές, τότε η πολιτεία οφείλει να ζητήσει ποσά ως αρχεωστήτως καταβληθέντα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα