Βαρουφάκης: Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος. Ραντεβού με Ντράγκι και Σόιμπλε στη Γερμανία

Greece's finance minister, Yanis Varoufakis, left, shakes hands with his Italian counterpart Pier Carlo Padoan during a photo opportunity prior to the start of their meeting in Rome, Tuesday, Feb. 3, 2015. Hopes for a deal between Greece and its European creditors got a boost after the country's new government backed away from demands to write off a chunk of its bailout loans, a prospect that had horrified creditors and investors. Tsipras and Varoufakis arrived in Italy on Tuesday, for talks with government officials. On Wednesday, Tsipras will meet Juncker in Brussels and then travel to Paris. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Greece's finance minister, Yanis Varoufakis, left, shakes hands with his Italian counterpart Pier Carlo Padoan during a photo opportunity prior to the start of their meeting in Rome, Tuesday, Feb. 3, 2015. Hopes for a deal between Greece and its European creditors got a boost after the country's new government backed away from demands to write off a chunk of its bailout loans, a prospect that had horrified creditors and investors. Tsipras and Varoufakis arrived in Italy on Tuesday, for talks with government officials. On Wednesday, Tsipras will meet Juncker in Brussels and then travel to Paris. (AP Photo/Alessandra Tarantino) EUROKINISSI

Aισιοδοξία Βαρουφάκη για εξεύρεση λύσης. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας- Ιταλίας. Έκλεισαν οι συναντήσεις Βαρουφάκη με Ντράγκι και Σόιμπλε.

Εξαιρετικά χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» για τα επόμενα χρόνια, αλλά και θέματα που τέθηκαν σε Παρίσι και Λονδίνο και τα οποία θα εξεταστούν στις συναντήσεις που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και μεθαύριο στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε επίσης: "Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος για να γίνει βιώσιμη η οικονομία και να σταματήσει η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση".

"Αυτά είναι τα ζητήματα που συζήτησα με τους ομολόγους μου στο Παρίσι και που θα συζητήσουμε με τον κ. Σόιμπλε στο Βερολίνο και με τον κ. Μαριο Ντράγκι αύριο στη Φρανκφούρτη", συμπλήρωσε.

Βαρουφάκης: Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος. Ραντεβού με Ντράγκι και Σόιμπλε στη Γερμανία

"Οι συζητήσεις που είχαμε μέχρι τώρα τόσο εδώ στη Ρώμη όσο και στο Παρίσι και βέβαια και στο Λονδίνο με μια σειρά από επενδυτές των οποίων ο ρόλος είναι πολύ σημαντικός στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας ήταν συζητήσεις οι οποίες επιβεβαίωσαν την κοινή πεποίθηση και αποφασιστικότητα όλων μας να σταθεροποιηθεί επιτέλους η ευρωζώνη, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει αν η χώρα στην οποία ξεκίνησε αυτό -το ντόμινο effect αν θέλετε- η Ελλάδα δεν αποκτήσει επιτέλους την σταθερότητα που της αξίζει εντος μιας Ευρώπης η οποία αναπτύσσεται", τόνισε.

Σημασία, είπε, έχει η ουσία και όχι το πώς θα ονομάσουμε τη λύση για απομείωση του χρέους και επιστροφή στην ανάπτυξη, χωρίς να δημιουργούνται πλέον κακοήθειες. Ο κ. Βαρουφάκης, τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση πρόκειται να κρατήσει τα δημοσιονομικά σε τάξη, ότι το πρόγραμμά της δεν θα είναι απλή φωτοτυπία των προεκλογικών δεσμεύσεων, ενώ σε ό,τι αφορά τις άμεσες στρατηγικές κινήσεις σε σχέση με τη δημόσια οικονομία υπογράμμισε: "Δεν θέλουμε τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ αλλά θα ζητήσουμε να μας δοθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 1,9 δισ. ευρώ".

SHARE:

24Media Network