Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμά της

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμά της

"Η Ελλάδα εξοικονομεί 8 δισ. ευρώ ετησίως, χάρη στους ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης από τον ESM", σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)

H Ελλάδα μπορεί να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμά της, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε άρθρο του στην εφημερίδα South China Morning Post.

O Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι ο ESM έχει χρηματοδοτήσει έως τώρα τα προγράμματα διάσωσης πέντε χωρών της Ευρωζώνης. «Τέσσερις από αυτές τις πέντε χώρες αποτελούν τώρα ιστορίες επιτυχίας: Η Ιρλανδία και η Ισπανία, για παράδειγμα, έχουν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Η Ελλάδα παραμένει μία ειδική περίπτωση, αλλά μπορεί επίσης να βγει με επιτυχία από το πρόγραμμά της, ενώ η Πορτογαλία και η Κύπρος έχουν εξέλθει από τα δικά τους προγράμματα διάσωσης», ανέφερε.

"Η Ελλάδα", σημείωσε ο Ρέγκλινγκ "εξοικονομεί 8 δισ. ευρώ ετησίως, χάρη στους ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης από τον ESM, ποσό που αντιστοιχεί στο 4,5% του ΑΕΠ της". Τα πρόσφατα συμφωνηθέντα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους αποτελούν μία περαιτέρω ένδειξη της οικονομικής αλληλεγγύης των εταίρων της, σημείωσε ο επικεφαλής του ESM, προσθέτοντας: «Θα μειώσουν το επίπεδο χρέους της χώρας προς το ΑΕΠ κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2060».

SHARE: