Reuters: Αυτή είναι η λίστα Βαρουφάκη. Η Ελλάδα δεσμεύεται να μην ακυρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις

Reuters: Αυτή είναι η λίστα Βαρουφάκη. Η Ελλάδα δεσμεύεται να μην ακυρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις
Συνεδρίαση κυβερνητικού συμβουλίου το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τι προβλέπει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η λίστα που έστειλε η Αθήνα στους θεσμούς για να "κλειδώσει" την 4μηνη παράταση της βοήθειας. Οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και το έγγραφο που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο

Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην ακυρώσει οποιαδήποτε εν εξελίξει ή ολοκληρωμένη ιδιωτικοποίηση και να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της “ανθρωπιστικής κρίσης” δεν θα έχουν δημοσιονομική επίπτωση, σύμφωνα με έγγραφο που περιέχει τα σχέδια μεταρρύθμισης και του οποίου έλαβε γνώση το πρακτορείο Reuters.

Η λίστα μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ η Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters περιλαμβάνει δεσμεύσεις για τη μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής και έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης δεσμεύσεις για την μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής, την αναθεώρηση και έλεγχο των δαπανών σε “κάθε τομέα” των δημοσίων δαπανών.

Περιέχεται επίσης δέσμευση για την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων και για την αντιμετώπιση “παραθύρων και κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδοτηση – σε μια προφανή κίνηση εξεύρεσης συμβιβασμού μεταξύ του δεδηλωμένου στόχου της κυβέρνησης να αποφύγει περαιτέρω μειώσεις συντάξεων όπως ζητούσαν προηγουμένως οι ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ, σχολιάζει το Reuters.

Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για την αναμόρφωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω μείωση των μισθών, αλλά θα διασφαλίσει ότι το σύνολο των δαπανών μισθοδοσίας δεν θα αυξηθεί. Δεσμεύεται επίσης ότι θα εισαγάγει σταδιακά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση του κατώτατου μισθού στο μέλλον, αλλά και ότι οποιαδήποτε τέτοια αύξηση θα γίνει σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους και άλλους εταίρους.

Αυτό είναι το 6σέλιδο έγγραφο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα