Reuters: “Καμία συμφωνία σήμερα για την Ελλάδα”

Reuters: “Καμία συμφωνία σήμερα για την Ελλάδα”

Την εκτίμηση, ότι στο σημερινό Eurogroup δεν θα ληφθούν αποφάσεις ούτε για το νέο δανειακό πρόγραμμα ούτε για το PSI εξέφρασε σε δηλώσεις του στο Reuters Γερμανός αξιωματούχος

Όπως είπε ο αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη το κατάλληλο έδαφος για τη λήψη αποφάσεων.

“Δεν θα υπάρξει καμία απόφαση, επειδή δεν υπάρχει ακόμη καμία βάση επ’ αυτής”, σημείωσε η ίδια πηγή.

Ακόμη, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για αποτυχία ή αδυναμία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των αρχηγών, ενώ χθες Τετάρτη, και ο αναπληρωτής Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Τόμας Στέφεν, χαρακτήρισε μη ικανοποιητική την πρόοδο με την οποία η Ευρώπη μεταχειρίστηκε την ελληνική κρίση.

Όπως πρόσθεσε ο Στέφεν, η πρόοδος που έχει σημειωθεί από το 2010 στην Ελλάδα είναι ανησυχητικά μικρή, ενώ εκτίμησε, ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν εχει ακόμη επιτευχθεί.

Τη σύγκληση της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισε και ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το παρών στη συνεδρίαση θα δώσει και η η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Κομισιόν: Δηλώνει άγνοια για την 15ήμερη προθεσμία

Σχολιάζοντας τα περί αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης, για εξασφάλιση 15ήμερης πρόσθετης χρονικής προθεσμίας, ώστε να καταλήξουν οι πολιτικοί αρχηγοί σε απόλυτη συμφωνία, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, δήλωσε άγνοια.

“Δεν γνωρίζω να έχει τεθεί αίτημα από την ελληνική πλευρά πρόσθετης χρονικής προθεσμίας. Δεν είμαι ενήμερος για καμία παράταση. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι έχει ενημερωθεί κανείς γι’ αυτό”, είπε  ο Αλταφάζ, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη σχετικά με το αποψινό Eurogroup.

Ερωτηθείς, αν το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών έπρεπε να γίνει σήμερα, απάντησε ότι η σημερινή σύγκλησή του είναι απαραίτητη, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της όλης κατάστασης σε πολιτικό επίπεδο.

Επιπλέον, σημείωσε ότι τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα είναι πολύ σφιχτά και παρατήρησε πως όλοι εργάζονται έχοντας το χρόνο απέναντί τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα