Ρεύμα: Σε κάθετη πτώση οι τιμές των παρόχων για τον επόμενο μήνα

Ρεύμα: Σε κάθετη πτώση οι τιμές των παρόχων για τον επόμενο μήνα
Λογαριασμός ΔΕΗ INTIME NEWS

Η ΔΕΗ, έχουσα και το κυρίαρχο μερίδιο στην αγορά, πρώτη ανακοίνωσε τις τιμές, “κουρεύοντας” περίπου 20 λεπτά την τιμή της κιλοβατώρας για το Φερβουάριο.

Σημαντική πτώση καταγράφουν τα τιμολόγια ρεύματος που έδωσαν την Παρασκευή για το Φεβρουάριο οι πάροχοι καθώς ακολουθούν την μειωμένη τιμή φυσικού αερίου αλλά και της χονδρικής αγοράς, όπως διαμορφώνεται το τελευταίο 40ήμερο.

Έτσι η ΔΕΗ, έχουσα και το κυρίαρχο μερίδιο στην αγορά, που πρώτη ανακοίνωσε τις τιμές, “κούρεψε” περίπου 20 λεπτά την τιμή της κιλοβατώρας για τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος Φεβρουαρίου. Ουσιαστικά η πτώση είναι, ανάλογα το είδος τιμολογίου, από 57-65% σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ ανακοίνωσε χρέωση 19,9 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για τον Φεβρουάριο. για τις μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες (kWh), από 48,9 λεπτά ανά KWh που ήταν για τον Ιανουάριο.

Για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες η ΔΕΗ έδωσε τιμή στα 21,1 λεπτά ανά KWh, από 50,1 λεπτά ανά KWh, τον Ιανουάριο.

Στο νυχτερινό τιμολόγιο η τιμή φτάνει στα 15,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 44,8 λεπτά που ήταν τον Ιανουάριο. Ουσιαστικά το νυχτερινό τιμολόγιο φτάνει την τιμή στόχο, των 16 λεπτών που έχει βάλει η κυβέρνηση, πάνω από την οποία ενεργοποιεί το μηχανισμό επιδοτήσεων. Την επόμενη πάντως εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις επιδοτήσεις που θα διαμορφώσουν και την τελική εικόνα τιμών που θα κληθεί να πληρώσει ο καταναλωτής.

Αναλυτικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ

https://www.news247.gr/download/5879/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/01/times.pdf/946000/times.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα