Σχέδιο για διπλασιασμό των στεγαστικών δανείων

Σχέδιο για διπλασιασμό των στεγαστικών δανείων

Οι ελληνικές τράπεζες θα διπλασιάσουν τις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων πιθανόν φέτος, αλλά και το 2015. Τι δήλωσε ο εντεταλμένος γενικός διευθυντής της Alpha Bank

"Το 2015 θα είναι έτος καμπής για την ελληνική αγορά στεγαστικών δανείων", δήλωσε ο εντεταλμένος γενικός διευθυντής της Alpha Bank Θεόδωρος Καλαντώνης σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

"Ο κόσμος θα αντιληφθεί ότι οι τιμές δεν θα μειωθούν περαιτέρω, η λανθάνουσα ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται και οι τράπεζες θα είναι πιο ενεργές στη χορήγηση νέων δανείων" δήλωσε ο κ. Καλαντώνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, ενθαρρυμένες καθώς η οικονομία βγαίνει από την ύφεση, σχεδιάζουν να διπλασιάσουν φέτος τις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων και πιθανόν να τις διπλασιάσουν πάλι το 2015.

Οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων υποχώρησαν από 15 δισ. ευρώ το 2007, όταν έφθασαν στο αποκορύφωμά τους, σε 250 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημείωσε ο κ. Καλαντώνης.

Αναφερόμενος στις συνέπειες που θα υπάρξουν από τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο όσον αφορά τις κατασχέσεις ακινήτων για χρέη στις τράπεζες, ο κ. Καλαντώνης δήλωσε: "Βλέπουμε περισσότερες κατασχέσεις να έρχονται, επειδή τώρα είναι ουσιαστικά μηδενικές. Αλλά θα κυνηγήσουμε ανθρώπους μόνο σε περιπτώσεις που έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι μπορούν να πληρώσουν, αλλά έχουν επιλέξει να μην το κάνουν".

SHARE:

24Media Network