Σε 48 δόσεις η ρύθμιση χρεών σε εφορία και Ταμεία

Εκατοντάδες ήταν και την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 οι Τρικαλινοί που έσπευσαν στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων για να προλάβουν με την λήξη της 48ωρης προθεσμίας, να ενταχθούν σε ρύθμιση χρεών. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Εκατοντάδες ήταν και την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 οι Τρικαλινοί που έσπευσαν στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων για να προλάβουν με την λήξη της 48ωρης προθεσμίας, να ενταχθούν σε ρύθμιση χρεών. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Ποια είναι η τελική πρόταση της τρόικας για τη ρύθμιση χρεών. Οι συνεπείς οφειλέτες θα ανταμείβονται με επιστροφή τόκων. Αναλυτικά η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι

"Πραγματική" ρύθμιση 48 δόσεων για τα χρέη στην εφορία και κάθε μήνα που περνάει να μειώνεται ο αριθμός των δόσεων ώστε κάποια στιγμή η ρύθμιση να κλείσει και να ενισχυθεί ο χαρακτήρας της ως "τελευταίας ευκαιρίας", είναι η τελική πρόταση της τρόικας προς την κυβέρνηση που αναμένεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει παραδώσει η τρόικα στην κυβέρνηση και επικαλείται "Το Βήμα της Κυριακής", "για τη ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας οι συνεπείς οφειλέτες θα ανταμείβονται με επιστροφή τόκων".

Προτείνεται επιστροφή του 50% των τόκων κάθε ολόκληρου έτους στην τελευταία δόση του έτους (12η δόση, 24η δόση, 36η δόση και 48η δόση).

Έτσι, το καταβαλλόμενο επιτόκιο θα γινόταν 4,37%, αν δεν αλλάξουν τα τρέχοντα επιτόκια της ΕΚΤ. Η τρόικα προτείνει επίσης μείωση κατά 80% των "παλαιών προσαυξήσεων" σε περίπτωση πλήρους εξόφλησης εφάπαξ.

SHARE:

24Media Network