Σε αδρανείς λογαριασμούς του δημοσίου στοχεύει η κατεπείγουσα απόφαση Μάρδα

ΑΘΗΝ Α-ΒΟΥΛΗ-Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Κύρωση της από 20 Απριλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΑΘΗΝ Α-ΒΟΥΛΗ-Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Κύρωση της από 20 Απριλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει πως η κατεπείγουσα απόφαση αφορά σε λογαριασμούς έως 99.99 ευρώ φορέων του δημοσίου που παραμένουν αδρανείς

Αδρανείς λογαριασμούς, από 0,00 έως 99,99 ευρώ που συνολικά για τους 1039 φορείς του δημοσίου δεν ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ αφορά η κατεπείγουσα απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημ. Μάρδα, διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών, παρέχοντας διευκρινίσεις σχετικά με την κατεπείγουσα απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με θέμα «Μεταφορά υπολοίπων στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου Νο 200 και κλείσιμο λογαριασμών που τηρεί η Κεντρική Διοίκηση σε εμπορικές τράπεζες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για τραπεζικούς λογαριασμούς που παρουσιάζουν στις 15/03/2015 υπόλοιπο από 0,00 έως 99,99 ευρώ και μέσο ετήσιο χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2014 ίσο ή μικρότερο των 99,99 ευρώ.

Δηλαδή πρόκειται στην ουσία για αδρανείς λογαριασμούς που στο σύνολο τους για τους 1039 φορείς δεν ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Επίσης όπως αναγράφεται στην απόφαση αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς με ημερομηνία τελευταίας κίνησης μέχρι και την 31η/12/2009.

Επισημαίνεται τέλος ότι αντίστοιχες αποφάσεις έχουν εκδοθεί στο παρελθόν, τις προηγούμενες χρονιές, για περίπου άλλους 2000 φορείς του Δημοσίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μεταφορά όλων των αποθεματικών του δημοσίου στην ΤτΕ με κατεπείγουσα απόφαση Μάρδα

SHARE:

24Media Network