Σε χαμηλό τριετίας τα 10ετή ομόλογα

Σε χαμηλό τριετίας τα 10ετή ομόλογα

Στο 5,569%, υποχώρησε η απόδοσή τους. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2014

Πάνω από 13 μονάδες βάσης (0,13 της ποσοστιαίας μονάδας) από τα χαμηλά επίπεδα της περασμένης εβδομάδας στο 5,569%, υποχώρησε τη Δευτέρα η απόδοση των ελληνικών 10ετών κρατικών ομολόγων. καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, μετά τη συμφωνία με τους δανειστές για τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για συζητήσεις ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η τάση αυτή συνεχίσθηκε τη Δευτέρα καθώς οι αγορές αφομοίωσαν τη συντριπτική νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Ο νέος Γάλλος πρόεδρος είναι ένθερμος υποστηρικτής της Ευρωζώνης και είχε βασίσει την προεκλογική του εκστρατεία σε μία διακήρυξη για τη μεταρρύθμισή της, σημειώνει το δημοσίευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή, οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν περισσότερο από 30 μονάδες βάσης (0,3 της ποσοστιαίας μονάδας) στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι και πλέον ετών, ύστερα από τη συμφωνία που ξεμπλοκάρει την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα διάσωσης και ανοίγει το δρόμο για τις συνομιλίες ελάφρυνσης χρέους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία, Μνημόνιο 3
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πού διαφωνούν ΔΝΤ και Βερολίνο για το ελληνικό χρέος

Χαμηλό 2,5 ετών για την απόδοση των 10ετών ομολόγων

Προεκλογικά παιχνίδια με το χρέος από το Βερολίνο

SHARE:

24Media Network