Σε οκτώ δόσεις η εξόφληση του φόρου εισοδήματος- Πώς θα έχετε έκπτωση

Σε οκτώ δόσεις η εξόφληση του φόρου εισοδήματος- Πώς θα έχετε έκπτωση

Τέσσερις διαφορετικοί τρόποι αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος. Πώς θα έχετε 2% έκπτωση. Οι επιλογές των δόσεων.

Δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, από τον Ιούλιο ως και τον Φεβρουάριο, αντί των τριών διμηνιαίων θα έχουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτός είναι ένας από τους τέσσερις τρόπους αποπληρωμής, μεταξύ των οποίων υπάρχει και ένας που προβλέπει έκπτωση. Συγκεκριμένα, όσα νοικοκυριά πληρώσουν εφάπαξ το φόρο που τους αναλογεί θα έχουν έκπτωση 2% επί του λογαριασμού.

Οι επιλογές αποπληρωμής του φόρου:

– O φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα εξοφληθεί φέτος σε οκτώ μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως και τον Φεβρουάριο 2021.

– Oι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος στο σύνολό του έως το τέλος Ιουλίου, δηλαδή εντός της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης, θα έχουν έκπτωση 2% στο συνολικό οφειλόμενο ποσό φόρου.

– Σε έως 12 ή 24 δόσεις εντάσσοντας την οφειλή στην νέα πάγια ρύθμιση. Όσοι επιλέξουν τις 12 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο κυμαίνεται στα επίπεδα του 4,5% ενώ για τις 24 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο είναι πιο αλμυρό καθώς είναι της τάξης του 6%. Για την υπαγωγή της οφειλής στην πάγια ρύθμιση δεν απαιτείται αυτή να καταστεί ληξιπρόθεσμη. Μπορεί να ρυθμιστεί και πριν την εκπνοή της προθεσμίας εξόφλησης της πρώτης δόσης ή των επόμενων δόσεων.

– Σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα. Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι πληρώνοντας ολόκληρο το ποσό του φόρου με κάρτα κερδίζουν και την έκπτωση φόρου 2% και 12 μηνιαίες δόσεις.

Απομένουν δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, ενώ δεν έγινε γίνει γνωστό αν θα υπάρξει παράταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα