Σε υψηλό επίπεδο οι τουριστικές σχέσεις Ελλάδας - Κίνας

Σε υψηλό επίπεδο οι τουριστικές σχέσεις Ελλάδας - Κίνας

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με το Γ.Γ. του Κ.Κ. Πεκίνου Cai Qi για την τουριστική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Διεθνή Εκθεση Τουρισμού ΙΤΒ China, αναμένεται να είναι άκρως εντυπωσιακή φέτος, δεδομένου ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον των Κινέζων για επίσκεψη στη χώρα μας. Σε αυτό έχει συμβάλλει και η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο.

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων και η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού ήταν κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση της Επιτροπής Τουρισμού του Πεκίνου στο Ζάππειο.

ADVERTISING

Η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Πεκίνου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Κίνας, Cai Qi. Συζήτησαν για την τουριστική συνεργασία Ελλάδας- Κίνας και τις σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της τα επόμενα χρόνια.

Σε υψηλό επίπεδο οι τουριστικές σχέσεις Ελλάδας - Κίνας

Η υπουργός ενημέρωσε τον Cai Qi για το δυναμικό άνοιγμα στην κινεζική τουριστική αγορά, που αποτέλεσε στρατηγική επιλογή στον σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού και στην υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική από το 2015. Αναφέρθηκε στη σημαντική διψήφια αύξηση που καταγράφεται τα τρία τελευταία χρόνια στις αφίξεις Κινέζων τουριστών στη χώρα μας και στο πρόγραμμα προώθησης και προβολής με στόχο την προσέλκυση νέου τουριστικού ρεύματος τα επόμενα χρόνια. 

Τόνισε την  ενεργή υποστήριξη της χώρας μας στη  διεθνή πρωτοβουλία για το Δρόμο του Μεταξιού,  και ειδικότερα όσον αφορά τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού. Επίσης αναφέρθηκε στην επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στη Σαγκάη για τα εγκαίνια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Hellas House και για τη  συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ China, όπως επίσης και στις επαφές  που θα πραγματοποιήσει για την  προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα.

O Cai Qi προσκάλεσε την κα Κουντουρά σε συνάντηση στο Πεκίνο για τα θέματα της διμερούς τουριστικής συνεργασίας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΒΙΤΕ, όπου επίσης η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με περίπτερο.

Η υπουργός στην ομιλία της αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του τουρισμού  στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, και στα αμοιβαία οφέλη που δημιουργεί η ενδυνάμωση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας στην ευρύτερη εμπορική, οικονομική και επενδυτική δραστηριότητα. Χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουρισμού του Πεκίνου, τονίζοντας τη στήριξη της Ελλάδας και του Υπουργείου Τουρισμού σε κάθε δράση που προάγει τον τουρισμό και την εξωστρέφεια, και ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας.

SHARE:

24Media Network