Σκοτσέζικο ντους στην Ελλάδα από τον Νταλάρα

Σκοτσέζικο ντους στην Ελλάδα από τον Νταλάρα
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Ε ΤΣΑΡΛΣ ΝΤΑΛΑΡΑ--ΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ I.I.F.(ΔΙΘΝΕΣ ΧΡΟΙΜΑΤΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ)/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Τελειώνει ο χρόνος επίτευξης συμφωνίας για την ανταλλαγή ομολόγων. Διαβάστε τι αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα

Η ελληνική πλευρά αισιοδοξεί για τις διαπραγματεύσεις για το PSI, ωστόσο ο επικεφαλής της Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF)του  Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη με Παπαδήμο και Βενιζέλο, δεν φαίνεται να συμφωνεί.

Σε κοινή τους δήλωση από την Αθήνα ο Τσαρλς Νταλλάρα και ο Ζαν Λεμιέρ οι επικεφαλής της Διευθύνουσας Επιτροπής των πιστωτών- επενδυτών της Ελλάδας, τόνισε ότι συζήτησαν την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον Λουκά Παπαδήμο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών της 26ης-27ης Οκτώβριου.

Σύμφωνα με τους δύο αξιωματούχους τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα, αλλά σε ορισμένους κομβικούς τομείς τα θέματα παραμένουν άλυτα.

Οι δύο αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται ωστόσο, τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας στενεύουν.

“Είναι απαραίτητο, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το εθελοντικό PSI, να την στηρίξουν όλες οι επίσημες πλευρές τις επόμενες ημέρες”, προστίθεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε εξ ονόματος του Τσαρλς Νταλάρα.

“Είναι απαραίτητο προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εθελοντική συμφωνία για το PSI να υποστηριχθεί από όλα τα επίσημα μέρη τις επόμενες ημέρες. Όπως η καγκελάριος Μέρκελ και ο Πρόεδρος Σαρκοζί τόνισαν στο Βερολίνο στις αρχές της εβδομάδας, είναι σημαντικό η Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο εθελοντικής ανταλλαγή χρέους το συντομότερο δυνατόν, καταλήγουν στη δήλωσή τους οι Νταλάρα και Λεμιέρ.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα έχει την Παρασκευή εκ νέου συνάντηση με τον Τσαρλς Νταλάρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα