Σκυλακάκης: Σε περιβάλλον δημοσιονομικής σταθερότητας οι εκλογές – Πότε αναμένεται η επενδυτική βαθμίδα

Σκυλακάκης: Σε περιβάλλον δημοσιονομικής σταθερότητας οι εκλογές – Πότε αναμένεται η επενδυτική βαθμίδα
Θεόδωρος Σκυλακάκης Eurokinissi

Τα στοιχεία, με βάση την ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών, δείχνουν σημαντική υπέρβαση των φορολογικών εσόδων έναντι του στόχου, υπερσυγκράτηση δαπανών αλλά και πρωτογενές πλεόνασμα 3,1 δισ. ευρώ σε επίπεδο τριμήνου.

Μετά τις εκλογές αναμένεται, με βάση αρμόδιες πηγές, η επενδυτική βαθμίδα. Στόχος είναι όπως εξηγούν, μάλιστα, το «συμπιεσμένο ελατήριο» των προηγούμενων ετών στο αναπτυξιακό πεδίο να γίνει μοχλός ανάπτυξης. «Έχουμε δει τα χειρότερα» στο πεδίο της παγκόσμιας οικονομίας αναφέρουν. «Θα φαινόταν παράδοξο παραμονές εκλογών να αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα» ανέφεραν για την αναμενόμενη έκθεση της S&P. Αλλά μετά τις εκλογές η επιστροφή θεωρείται δεδομένη, επισήμαιναν.

Στο μεταξύ ο Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε σε δήλωσή του πως «από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του μηνός Μαρτίου προκύπτει η συνέχιση της πολύ καλής πορείας των εσόδων, που είναι άμεση συνέπεια της σημαντικά καλύτερης πορείας της οικονομίας σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού». Επισήμανε επίσης πως «η χώρα βαδίζει προς τις εκλογές μέσα σε ένα περιβάλλον δημοσιονομικής σταθερότητας και καλύτερων οικονομικών επιδόσεων, που επιβεβαιώνονται από κάθε πλευρά. Από τους διεθνείς οργανισμούς (ΔΝΤ, ΕΕ), από τους οίκους αξιολόγησης, από τις αγορές και από τα πραγματικά στοιχεία των εσόδων, που όπως πάντα περιγράφουν αδιάψευστα την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα