Σκυλακάκης: Θα αποφασίσουμε μέτρα για Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη όταν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η αναστολή

Σκυλακάκης: Θα αποφασίσουμε μέτρα για Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη όταν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η αναστολή
Ο Θόδωρος Σκυλακάκης. Eurokinissi

"Υπάρχουν οριζόντια μέτρα που καλύπτουν τα μαγαζιά, όπως η επιδότηση πάγιων δαπανών" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Τα μέτρα για τις περιοχές όπου τα καταστήματα παραμένουν κλειστά θα ανακοινωθούν όταν “θα διαπιστώσουμε πόσο έχει διαρκέσει σε αυτές τις περιοχές η αναστολή” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στο Open το πρωί της Κυριακής 4/4, ο κ. Σκυλακάκης, αφού εξέφρασε την ελπίδα να μην κρατήσει πολύ αυτό το μέτρo, είπε οτι ελάχιστα πράγματα μπορούν να μπουν στα μέτρα για τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί. “Είναι περιορισμένα αυτά που επιπλέον μπορούμε να κάνουμε για την επανεκκίνηση, δεν έχουμε ακόμα ολοκληρώσει  τις σχετικές ενδοκυβενρητικές συζητήσεις. Υπάρχουν οριζόντια μέτρα που καλύπτουν τα μαγαζιά, όπως η επιδότηση πάγιων δαπανών” είπε χαρακτηριστικά.

“Ειναι προφανές οτι η διάρκεια αναστολής παίζει μεγάλο ρόλο. Τα μέτρα θα τα ανακοινώσουμε όταν θα διαπιστώσουμε πόσο έχει διαρκέσει σε αυτές τις περιοχές η αναστολή” είπε ενω απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα είναι υπο μορφή κάποιας άμεσης οικονομικής ενίσχυσης απάντησε οτι “δεν το ξέρω αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να πω κάτι που δεν έχουμε σχεδιάσει”

Υπενθυμίζεται οτι  οι τρεις περιφερειάρχες των περιοχών αυτών έστειλαν επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία ζητούν να καταβληθεί αποζημίωση τουλάχιστον 5.000 ευρώ ανά επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη, στις τρεις περιοχές όπου δεν θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο.

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση του Sunday Edition από το NEWS 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα