ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για το λιανεμπόριο, τα μέτρα ενίσχυσης που θα ισχύσουν και τα τελευταία νέα για την λειτουργία των καταστημάτων στο news247.gr.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: "Δεν συζητάμε απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε λιανεμπόριο"

Καμία συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των μη εμβολιασμένων πολιτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου δεν υπάρχει για την ώρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Εκπτώσεις

Πρεμιέρα επίσημων εκπτώσεων σε μια αγορά μόνιμων προσφορών

Μια εβδομάδα νωρίτερα –από τη θεσμοθετημένη περίοδο- αλλά μια εβδομάδα… αργότερα από την ανεπίσημη έναρξη τους μέσω των διαδικτυακών καταστημάτων, οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν επισήμως σήμερα.

Στιγμιότυπο από την οδό Ερμού

Μείον το ταμείο τον Μάιο για το λιανεμπόριο

Πτώση τζίρου στη συγκρίσιμη περίοδο του Μαίου εμφανίζει η πλειονότητα των επιχειρήσεων στην Αθήνα. Χαμηλότερες επιδόσεις στο ιστορικό κέντρο και τις τουριστικές αγορές της Πλάκας και του Μοναστηρακίου.

Άρση μέτρων: Τέλος τα SMS, ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις - Στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Άρση μέτρων: Τέλος τα SMS, ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις - Στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Από την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και ανοίγει ο τουρισμός στη χώρα, καταργούνται τα sms και απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας. Τέλος και σε click away και click inside. Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Εστίαση στην Αθήνα

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει στη ζωή μας από Παρασκευή - Ωράριο κυκλοφορίας, SMS, λιανεμπόριο

Αύριο, Τετάρτη, συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου να αποφασίσουν για μία σειρά θεμάτων, όπως οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, τα SMS και η απαγόρευση κυκλοφορίας. Αναμένονται θετικές εισηγήσεις.

Εστίαση σύντομα και σε εσωτερικούς χώρους

Πιθανό άνοιγμα της εστίασης με κλειστούς χώρους τον Ιούνιο

Τον Ιούνιο "βλέπει" άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης με πρόσβαση μόνο σε εσωτερικούς χώρους ο Άδωνις Γεωργιάδης - Πότε αναμένεται η κατάργηση των SMS για λιανεμπόριο και επιχειρήσεις.

Επαναλειτουργούν τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Αττική

Ανοικτά και με εκπτώσεις τα καταστήματα την Κυριακή

Η Κυριακή, 9 Μαΐου είναι ουσιαστικά η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων που μπορούν να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα. Ο εμπορικός κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτή την εκπτωτική περίοδο.

Στιγμιότυπο από καφέ-ταράτσα στο Μοναστηράκι μετά το άνοιγμα της εστίασης

Άρση μέτρων: Η εστίαση είναι εδώ: Τι θα γίνει με τη μουσική - Τα επόμενα βήματα για τα "ανοίγματα"

Τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης. Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, ενώ εξετάζεται άνοιγμα παιδικών σταθμών και φροντιστηρίων.

Παραλία με ξαπλώστρες.

Παπαθανάσης: Πότε θα ανοίξουν οι παραλίες - Τέλος το sms για το λιανεμπόριο

Την κατάργηση του sms για το λιανεμπόριο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης. Τι είπε για τις οργανωμένες παραλίες,  τα φροντιστήρια και πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης.

Ετοιμασίες για την επανεκκίνηση της εστίασης

Σταμπουλίδης: Τον Μάιο το πακέτο στήριξης για την εστίαση

Ο Γ.Γ  Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης έδωσε διευκρινίσεις για το πακέτο στήριξης για την εστίαση που θα δοθεί μέσα στον Μάιο. Τι είπε για τα καταστήματα εστίασης σε εμπορικά κέντρα.

Ανοιχτά καταστήματα, στιγμιότυπα από την αγοραστική κίνηση στην οδό Ερμού

Το λιανεμπόριο εκπέμπει SOS

O ΕΣΑ τονίζει ότι η κίνηση στην αγορά είναι υποτονική και η στήριξη πρέπει να σχεδιαστεί άμεσα για τις περίπου 200 χιλ. εμπορικές επιχειρήσεις που έμειναν άπρακτες την περίοδο των lockdown, μένοντας κλειστές για πάνω από ένα 6μηνο.

Κυριακή των Βαϊων: Ανοιχτά τα καταστήματα - Πώς θα λειτουργήσουν

Κυριακή των Βαϊων: Ανοιχτά τα καταστήματα - Πώς θα λειτουργήσουν

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται ήδη στην αγορά, με τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μαρκετ να παραμένουν ανοικτά και σήμερα. Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για την πορεία του λιανεμπορίου.

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ  ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ-- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Φεβρουάριος: Μείωση 11,3% σημείωσε ο τζίρος στο σύνολο των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση ήταν το λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε ειδικευμένα καταστήματα (85,3%) και το λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα (83,1%).

Μέτρα στήριξης για την επανεκκίνηση της εστίασης

Τι κερδίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά από τα 5 νέα οικονομικά μέτρα - Μειώνεται στο 55% η προκαταβολή φόρου

Ζητούμενο για την αγορά η άμεση ρευστότητα και η χρημοτοδότηση της "δίκαιης" ανάκαμψης. Το NEWS 24/7 αναλύει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.