ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για το λιανεμπόριο, τα μέτρα ενίσχυσης που θα ισχύσουν και τα τελευταία νέα για την λειτουργία των καταστημάτων στο news247.gr.

Αγορά στο κέντρο της Αθήνας

Λιανεμπόριο: Κάτω από τον πήχη του 2019 οι πωλήσεις

Μπορεί το 60% των επιχειρήσεων να κατέγραψε αύξηση τζίρου σε σχέση με το 2021, ωστόσο μόλις το 14,4% είχε μεγαλύτερες εισπράξεις σε σχέση με το 2019. Ευνοημένες οι επιχειρήσεις στις τουριστικές περιοχές, ορατή μείωση στις υπόλοιπες.

Εκπτώσεις

Θερινές εκπτώσεις 2022: Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή - Το ωράριο λειτουργίας

Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις και τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 17 Ιουλίου. Αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας.

Σούπερ μάρκετ (φωτογραφία αρχείου)

METRO ΑΕΒΕ - Αριστοτέλης Παντελιάδης: Στήριξη στο λιανεμπόριο από τον τουρισμό

Σαφής η μείωση των πωλήσεων σε όγκο και μεγάλη η επιβάρυνση από το ενεργειακό κόστος για τα σούπερ μάρκετ. Οι ανατιμήσεις και η υγειονομική διάταξη για το μικτό περιθώριο κέρδους. Οι νέες επενδύσεις σε MyMarket, ΑΠΕ, τεχνολογία και η πρόβλεψη για το 2022.

Γυναίκα με μάσκα μπροστά από κατάστημα ρούχων

ΕΣΑ: Η πραγματικότητα για τις αυξήσεις στο λιανεμπόριο

Παρόλη την αύξηση του κόστους ενέργειας, μεταφορικών και πρώτων υλών, φαίνεται ότι το λιανεμπόριο απορρόφησε το μεγαλύτερο ποσοστό των αυξήσεων και δεν μεταφέρθηκε το κόστος στον καταναλωτή, αναφέρει ο ΕΣΑ.

Κόσμος στα καταστήματα την περίοδο των εκπτώσεων

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Καμπανάκι στην κυβέρνηση για το μη μισθολογικό κόστος στις ΜμΕ

Πρωτοβουλίες για την μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος διατήρησης των θέσεων εργασίας ζητεί από την κυβέρνηση ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στο φόντο των ανακοινώσεων για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Πάσχα 2022 - Λιανεμπόριο: Ποιοι κλάδοι βλέπουν πτώση ζήτησης 30%

Πάσχα 2022 - Λιανεμπόριο: Ποιοι κλάδοι βλέπουν πτώση ζήτησης 30%

Το αυξημένου κόστους πασχαλινό τραπέζι θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα περιορίσει την κατανάλωση και τον τζίρο έως και 30% σε πολλούς άλλους κλάδους του λιανικού εμπορίου, εκτιμά το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής.

Κόσμος ψωνίζει στην Ερμού

Βαρόμετρο για το λιανεμπόριο η ακρίβεια

Στροφή στα βασικά και περιορισμός δαπανών ακόμη και για είδη πρώτης ανάγκης πραγματοποιούν οι Έλληνες καταναλωτές. Οι ενδείξεις των πρώτων μηνών της χρονιάς και οι εκτιμήσεις για υποχώρηση πωλήσεων των 2022.

Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2021 – Δυσοίωνες προοπτικές εν μέσω πρωτόγνωρων προκλήσεων

Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2021 – Δυσοίωνες προοπτικές εν μέσω πρωτόγνωρων προκλήσεων

Οι προβληματισμοί και οι προτάσεις των Επιστημονικών Ινστιτούτων.Η αύξηση του λειτουργικού κόστους των ΜμΕ θα απαιτήσουν τη στήριξη της Πολιτείας για όσο διάστημα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση και οι συνέπειες στον πληθωρισμό, ένεκα της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: "Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν θα σας αφήσουμε μόνους στο κύμα της ακρίβειας"

Μήνυμα στήριξης στους πολίτες αλλά και προειδοποίηση σε όσους αισχροκερδούν στην αγορά έστειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ουδέποτε επιβλήθηκαν τόσα πρόστιμα".

Άνθρωπος περνά μπροστά από κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας

"Κεσάτια" στην αγορά: Μειωμένοι τζίροι και πτώση της απασχόλησης σε λιανεμπόριο και εστίαση

Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις από το βάρος της ακρίβειας και των ενεργειακών λογαριασμών στη ζήτηση με αποτέλεσμα κλάδοι όπως η εστίαση και το λιανεμπόριο να καταγράφουν στην αρχή του 2022 πτώση τζίρου και μείωση των θέσεων εργασίας.

Κλειστά καταστήματα λόγω χιονιού

Σταύρος Καφούνης για κακοκαιρία: Μέτρα για τη στήριξη του εμπορίου

Για την ανάγκη στοχευμένης και αναλογικής στήριξης του λιανεμπορίου, ενόψει της πρόσφατης ζημίας που θα υποστούν οι εμπορικές επιχειρήσεις, ούσες για πάνω από μία εβδομάδα πρακτικά κλειστές κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Πλεύρης: Οκτώ στους 10 που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό ήταν ανεμβολίαστοι

Ο υπουργός Υγείας εκτιμά ότι από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας. Απέδωσε τους αυξημένους θανάτους των τελευταίων ημερών στην υψηλή νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα,

Η κακοκαιρία "χτύπησε" τις επιχειρήσεις

Κακοκαιρία Ελπίδα: Σε βαθιά "κατάψυξη" η αγορά, μετρά χαμένες μέρες και συσσωρευμένες υποχρεώσεις

Επανέρχεται η οικονομία σταδιακά στην κανονικότητα στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές, έχοντας ωστόσο καταγράψει σημαντικές ζημιές από την παύση εργασιών από την περασμένη Δευτέρα.

Κλειστά καταστήματα λόγω κακοκαιρίας

Κακοκαιρία Ελπίδα: Τι λειτουργεί και τι όχι σήμερα, Τετάρτη

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα παραμένουν κλειστά καταστήματα λιανικού εμπορίου και τράπεζες σε Αττική και περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία. Ποια καταστήματα λειτουργούν κανονικά.

Χιόνια στην Αθήνα - Κακοκαιρία Ελπίδα

Η μόνιμη αργία του επιτελικού κράτους

Στο μέτρο της επαναλαμβανόμενης αργίας και μάλιστα ετεροχρονισμένα καταφεύγει η κυβέρνηση, μετά το φιάσκο και την ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων στην Αττική. Η ασάφεια και τα αναπάντητα ερωτηματικά εργαζόμενων και επιχειρήσεων.

Σφοδρή χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας

Κακοκαιρία Ελπίδα: Να κλείσουν τα καταστήματα στις 19:00 εισηγείται η Γενική Γραμματεία Εμπορίου

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προτείνει στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου να ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους στις 7 λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Τι ισχύει για την Τρίτη.

Κατάστημα εστίασης

Αγορά: Ημίμετρα για τις επιχειρήσεις- "Καμπανάκι" για κύμα λουκέτων και χαμένες θέσεις εργασίας

Ημίμετρα αποτελούν σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς τα όσα ανακοινώθηκαν για τη στήριξη των  πληττόμενων επιχειρήσεων και των εργαζομένων ως αντιστάθμισμα για τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας.