Σόιμπλε για ελληνική προεδρία της Ε.Ε.: Δεν θα σας απογοητεύσουμε

Σόιμπλε για ελληνική προεδρία της Ε.Ε.: Δεν θα σας απογοητεύσουμε
EUROKINISSI

Λίγες ώρες μετά τα πυρά που δέχτηκε η οικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα από ομάδα αγνώστων, δεχτήκαμε βροχή εγκωμίων από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε πως οι Ευρωπαίοι "δεν θα απογοητεύσουν" την Ελλάδα και θα ανοίξουν την πόρτα σε νέες αρωγές, ενώ χαρακτήρισε "μεγάλη ευκαιρία" για τη χώρα την ανάληψη εκ μέρους της της προεδρίας της ΕΕ.

"Η προεδρία (της ΕΕ) θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη" προέβλεψε ο υπουργός σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας "Μπιλντ", η οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αποσπάσματα.

"Η άσκηση της προεδρίας είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας, η προεδρία της ΕΕ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και για την Ευρώπη" συνέχισε ο υπουργός, ο οποίος είχε συχνά στο παρελθόν φανεί επικριτικός έναντι της Ελλάδας.

Η Αθήνα αναλαμβάνει την 1η Ιανουαρίου και για έξι μήνες την κυκλική προεδρία της ΕΕ.

"Θα αποφασίσουμε στα μέσα της χρονιάς (2014) αν πρέπει να βοηθήσουμε και πάλι την Ελλάδα" δήλωσε ο Σόιμπλε. "Αν η χώρα παραμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων, αν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που γνωρίζουμε, δεν θα την απογοητεύσουμε" συνέχισε.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως τα ενθαρρυντικά σχόλια του Σόιμπλε διατυπώθηκαν, ενώ η κατοικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα γινόταν σήμερα το πρωί στόχος πυροβολισμών.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network