Σόιμπλε: Ο Βαρουφάκης εκφράζεται για τόσα πολλά θέματα που είναι δύσκολο να τον παρακολουθήσουμε

Σόιμπλε: Ο Βαρουφάκης εκφράζεται για τόσα πολλά θέματα που είναι δύσκολο να τον παρακολουθήσουμε

Τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα

«Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκε πολλή εμπιστοσύνη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ και επισήμανε ότι ισχύουν οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, οι οποίες -όπως είπε- δεν περιέχουν ασάφειες.

«Θα παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή κάθε βήμα της εφαρμογής της διαδικασίας που έχει συμφωνηθεί από κοινού» προσέθεσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Μάρτιν Γιέγκερ είπε ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκφράζεται για τόσα πολλά θέματα, ώστε είναι πλέον σχεδόν δύσκολο να τον παρακολουθήσουμε» και αναφερόμενος σε χθεσινοβραδινή συνέντευξη, στην οποία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για πιστωτικό γεγονός σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταβάλει εγκαίρως τις πληρωμές της στην ΕΚΤ, διευκρίνισε ότι ο κ. Σόιμπλε απλώς εξήγησε την πραγματικότητα.

Ο κ. Γιέγκερ έκανε ακόμη λόγο για «πολύ ασυνήθιστο λάθος», για τα δεδομένα της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης να κατηγορήσει την Ισπανία και την Πορτογαλία ότι ήθελαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε οικονομική ασφυξία κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων. Η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «ήταν ένα λάθος πολύ ασυνήθιστο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αυτά δεν γίνονται στο Eurogroup. Δεν πρέπει να ανακατευόμαστε στις υποθέσεις των κυβερνήσεων των εταίρων μας» είπε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τόνισε ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι εταίροι με τους οποίους υπάρχει πολύ στενή συνεργασία, αλλά και ότι η Γερμανία αναγνωρίζει αυτά που έχουν καταφέρει στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων τα τελευταία χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαρουφάκης, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαρουφάκης σε Ντάισελμπλουμ: Δεν θα πάρουμε τη δόση αν το αντίτιμο είναι η συνέχιση του μνημονίου

Μήνυμα Ντάισελμπλουμ στους Έλληνες: Κάντε μεταρρυθμίσεις και ίσως γίνει μία πρώτη εκταμίευση

SHARE: