Στα επίπεδα προ PSI, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Στα επίπεδα προ PSI, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Σημαντική πτώση στην απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Η δήλωση Σόιμπλε και ο άνεμος αισιοδοξίας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε τη Δευτέρα στην αγορά του Λονδίνου στο 17,73%, το χαμηλότερο επίπεδο που έχουν σημειώσει από τον περασμένο Μάρτιο που έγινε η έκδοση και ανταλλαγή τους με τα παλαιά ομόλογα των ιδιωτών επενδυτών, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η απόδοση του ομολόγου που λήγει τον Φεβρουάριο του 2023 υποχώρησε κατά 32 μονάδες βάσης (0,32 της ποσοστιαίας μονάδας).

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 1,47%.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Κυριακή από τη Σιγκαπούρη ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Στο μεταξύ, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν άνοδο, καθώς τα θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο περιόρισαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, μεταδίδει το Ρόιτερ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει άνοδο 0,69%, ενώ μικρά κέρδη 0,03% καταγράφει επίσης η ισοτιμία του ευρώ και διαμορφώνεται στα 1,2959 δολάρια.

Ο πληθωρισμός στην Κίνα παρέμεινε χαμηλός τον Σεπτέμβριο, ενώ οι εξαγωγές της αυξήθηκαν με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο του αναμενόμενου, βοηθώντας να διασκεδασθούν οι ανησυχίες εν όψει της επικείμενης για την Πέμπτη ανακοίνωσης των στοιχείων του ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σόιμπλε: "Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει"

SHARE:

24Media Network