Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τέλος χρόνου για την πληρωμή

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τέλος χρόνου για την πληρωμή
Αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας Eurokinissi

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί καμία επιπλέον παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Δε θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2021 και μέχρι αύριο 26 Φεβρουαρίου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να τα εξοφλήσουν. Αυτό επισήμανε για άλλη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας νωρίτερα στο Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100.3.

Όπως είπε, η συνέχιση της κρίσης και των περιορισμών στην οικονομία πιέζει τα δημοσιονομικά και άρα δεν υπάρχει απεριόριστος χώρος ενώ θα πρέπει να διασφαλιστούν και έσοδα. Πάντως επανέλαβε ότι τα μετρά στήριξης θα εμπλουτίζονται για όσο χρειαστεί, όμως όσο παρατείνονται οι περιοριστικοί όροι στη λειτουργία της οικονομίας τόσο είναι ανέφικτο να καλυφθούν όλες οι απώλειες. Επίσης τόνισε ότι στόχος είναι τα μέτρα στήριξης να γίνουν περισσότερο στοχευμένα και αποτελεσματικά.

Επίσης, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκταμιευθούν πόροι για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και ο 7ος κύκλος. Όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, τα κριτήρια για την κατανομή της ρευστότητας στις επιχειρήσεις θα δίνουν προτεραιότητα σε όσες έχουν κλείσει με κυβερνητική εντολή, δηλαδή κυρίως στον κλάδο της εστίασης. «Η επιστρεπτέα κλείνει το μάτι στις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κυβερνητική εντολή, βάζοντας και επιπλέον οροφές ανάλογα με τους εργαζόμενους αυτών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας δίνοντας το στίγμα προθέσεων του οικονομικού επιτελείου για την πορεία κατανομών της επιστρεπτέας προκαταβολής 6.

Τέλος επισήμανε ότι για κάθε 15 ήμερες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο στις κόκκινες περιοχές, τα ταμειακά διαθέσιμα περιορίζονται κατά 1-1, 2 δισ. ευρώ, το πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού μειώνεται κατά 0,7%, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης επιβαρύνεται κατά 0,8%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα