Στερεύει η αγορά από καύσιμα

Δεκάδες είναι τα πρατήρια υγρών καυσίμων στο νομό Τρικάλων στα οποία εξαντλήθηκαν τα αποθέματα καυσίμων απο το μεσημέρι της Δευτέρας (26/07/2010). Στο άκουσμα της είδησης για την απεργία, οι τρικαλινοί οδηγοί, οι οποίοι είτε πρόκειται να αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είτε προσπαθούν να εξασφαλίσουν καύσιμα για τις μετακινήσεις τους, έσπευσαν στα βενζινάδικα για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές. (EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Δεκάδες είναι τα πρατήρια υγρών καυσίμων στο νομό Τρικάλων στα οποία εξαντλήθηκαν τα αποθέματα καυσίμων απο το μεσημέρι της Δευτέρας (26/07/2010). Στο άκουσμα της είδησης για την απεργία, οι τρικαλινοί οδηγοί, οι οποίοι είτε πρόκειται να αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είτε προσπαθούν να εξασφαλίσουν καύσιμα για τις μετακινήσεις τους, έσπευσαν στα βενζινάδικα για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές. (EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Χάος επικρατεί από το βράδυ της Δευτέρας σε δεκάδες βενζινάδικα, εξαιτίας της προγραμματισμένης απεργίας που κήρυξαν οι βυτιοφορείς (Vids)

Ουρές δεκάδων αυτοκινήτων σχηματίζονται από το πρωί στα πρατήρια καυσίμων, καθώς οι οδηγοί φοβούνται ελλείψεις λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης.

Ήδη πολλά πρατήρια έχουν ξεμείνει από βενζίνη, ενώ σε άλλα έχει απομείνει μόνο ο ακριβότερος τύπος των 100 οκτανίων. Πολλοί καταναλωτές που έβαζαν 10 - 15 ευρώ σε κάθε επίσκεψη στο πρατήριο, σήμερα γέμισαν τα ρεζερβουάρ.

Πηγές των βενζινοπωλών ανέφεραν ότι το πρόβλημα εφοδιασμού των πρατηρίων, λόγω της αυξημένης ζήτησης από τους καταναλωτές, θα ενταθεί αν η απεργία των εργαζομένων συνεχιστεί επί αρκετές ημέρες.

Οι εργαζόμενοι απεργούν κατά του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο, οι διατάξεις του οποίου ωστόσο αναφορικά με τις εισηγμένες ΔΕΚΟ αναμένεται σήμερα να αναδιατυπωθούν, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα έγιναν γνωστά από τη συνάντηση της ΓΕΝΟΠ με τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία  Πλασκοβίτη.

Σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί εξάλλου συνάντηση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων με τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Σ. Κομνηνό για τα τρέχοντα θέματα της αγοράς στην οποία αναμένεται να εξετασθεί και η κατάσταση που επικρατεί λόγω της απεργίας.

Το Σάββατο, υπενθυμίζεται, αρχίζει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του οποίου αναμένεται να κυμανθεί στα 0,95 - 1 ευρώ το λίτρο καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης διαμορφώνεται φέτος στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο έναντι 21 ευρώ πέρυσι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγορά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ουρά σε βενζινάδικο

SHARE: