Στίγκλιτς: Η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει στάση και να βοηθήσει την Ελλάδα

Στίγκλιτς: Η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει στάση και να βοηθήσει την Ελλάδα

Ο γνωστός νομπελίστας οικονομολόγος εκτιμά πως η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τη στάση που έχει υιοθετήσει απέναντι στην Ελλάδα και να τη βοηθήσει

Η Ευρώπη θα έπρεπε να αλλάξει τη στάση της και να βοηθήσει την Ελλάδα ανακεφαλαιοποιώντας τις τράπεζές της προκειμένου να ανακάμψει ο δανεισμός προς τις μικρές επιχειρήσεις, δηλώνει ο νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς σε συνέντευξή του στη βρετανική Independent.

"Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η Γερμανία και άλλοι έχουν εμφανίσει την περίπτωση της Ελλάδας ως την απόλυτη αποτυχία" τόνισε ο οικονομολόγος, ο οποίος επαίνεσε την Αθήνα για τη μείωση των δαπανών που επέτυχε.

Παράλληλα, ο Στίγκλιτς επισήμανε ότι οι οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την Ελλάδα ήταν λάθος το 2010 και τα επόμενα έτη και πρόσθεσε: "Εάν ήταν μαθητές μου και έρχονταν με μια σειρά μοντέλων όπως αυτό, θα έπαιρναν πολύ κακό βαθμό ή θα κοβόντουσαν".

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο νομπελίστας οικονομολόγος εκτιμά πως οι πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη είναι 50-50.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network