Στην Αθήνα επιστρέφουν την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου οι επικεφαλής των δανειστών

Ο υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουΐκ εισέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Ο υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουΐκ εισέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Στα τέλη του μήνα ξεκινά η αξιολόγηση του προγράμματος. Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο review - Τι δηλώνει ανώτατη κυβερνητική πηγή στο Reuters

Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος, όπως αποκαλύπτει ανώτατη κυβερνητική πηγή, με τον χρόνο να έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

"Οι επικεφαλής της ΕΕ και του ΔΝΤ εκτιμάται πως θα επιστρέψουν στην Αθήνα, για την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, την τελευταία εβδομάδα του τρέχοντος μηνός", δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στο Reuters.

Όπως είχε προαναγγελθεί από χθες, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, η πρώτη αξιολόγηση θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας, η συζήτηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης επικεντρώθηκε στην εφαρμογή του νέου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Το Eurogroup καλωσόρισε τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευ. Τσακαλώτο, ο οποίος επανατοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο πόστο μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το Eurogroup ενέκρινε την πρώτη δέσμη προπαιτούμενων, την οποία η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει για να λάβει τη δόση των 2 δισ. ευρώ.

Το ποσό των 2 δισ. ευρώ αφορά σε υπο-δόση της δόσης των 3 δισ. ευρώ, η οποία εκκρεμεί από την πρώτη δόση των 26 δισ. ευρώ, όπως ορίζει η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Το Eurogroup ενθάρρυνε την Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία εντός των ερχόμενων εβδομάδων με τους θεσμούς για τη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων.

Η επιτυχής εφαρμογή της δεύτερης δέσμης των προαπαιτούμενων θα ξεκλειδώσει την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που απομένει από τη δόση.

Το Eurogroup ζητά από τις ελληνικές αρχές να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τους θεσμούς προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος επιτυχώς και εγκαίρως.

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup, Μνημόνιο 3
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέες δυσάρεστες εκπλήξεις για ακόμη 100.000 ασφαλισμένους

Eντός του Οκτωβρίου η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

SHARE:

24Media Network