'Στήνεται' νέα λίστα μεγαλοοφειλετών. Βροχή ειδοποιητηρίων ετοιμάζεται να αποστείλει το οικονομικό επιτελείο

ΑΘΗΝΑ-  ΒΟΥΛΗ   ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ- ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Τι θα συμβεί εάν κάποιος αποφύγει να ρυθμίσει τη χρέη του. Τι προβλέπει νέα απόφαση του Τρύφωνα Αλεξιάδη

Nέες πιέσεις προς τους οφειλέτες, ώστε να βρουν τον δρόμο για την εφορία και να αποπληρώσουν τα χρέη τους, αναμένεται να ασκήσει προσεχώς το υπουργείο Οικονομικών, επιστρατεύοντας μάλιστα κάθε διαθέσιμο μέτρο.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που πλέον δεν είναι «ακέφαλη», αφού την προηγούμενη εβδομάδα ανέλαβε επισήμως καθήκοντα ο Γιώργος Πιτσιλής, αναμένεται να αποστείλει εντός των ερχόμενων ημερών τα γνωστά «ραβασάκια» σε όσους έχουν οφειλές στην εφορία. Τα «ραβασάκια» εκτιμάται ότι θα έχουν βασικούς αποδέκτες όσους έχουν χρέη στην εφορία ύψους άνω των 150.000 ευρώ. Τι θα αναφέρεται στα ειδοποιητήρια; «Ή ρυθμίζετε τα χρέη σας, ή ετοιμαστείτε για δημοσιοποίηση του ονόματός σας».

Η σχετική απόφαση, που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανοίγει τον δρόμο για τη νέα «λίστα» οφειλετών του δημοσίου. Από τη νέα λίστα θα εξαιρούνται ληξιπρόθεσμα χρέη αποβιωσάντων οφειλετών καθώς και οφειλές για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου. Η λίστα θα επικαιροποιείται ανά τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται εδώ πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο έχουν πλέον ξεπεράσει τα 85 δισ. ευρώ.

Φωτό sooc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Λίστα Λαγκάρντ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποδίδει καρπούς το 'ξεσκόνισμα' της λίστας Μπόργιανς

Μπόργιανς: Ο Tσίπρας θέλει πραγματικά να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή

SHARE:

24Media Network