Στο έλεος των Μνημονίων: Πάνω από 2.000 λουκέτα και πτωχεύσεις σε 5 χρόνια

Κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας παραμένει ξενοίκιαστο , Αθήνα Τετάρτη 23  Δεκεμβρίου 2009. Αρκετές μικρές επιχειρήσεις δοκιμάζονται, ειδικά το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας παραμένει ξενοίκιαστο , Αθήνα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009. Αρκετές μικρές επιχειρήσεις δοκιμάζονται, ειδικά το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα στοιχεία TAXIS για τον αριθμό των επιχειρήσεων που αναγκάστηκαν να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα στην εποχή των Μνημονίων

Στις 1.902 ανέρχονται οι πτωχεύσεις από το 2009 και μετά, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Taxis.

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία των πτωχεύσεων που έχουν καταχωρηθεί στο Taxis διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, μετά από αναφορά τού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Αθανάσιου Μπούρα, με την οποία ζητούνται μέτρα προκειμένου να επανενταχθούν στην αγορά επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο καθεστώς της πτώχευσης την περίοδο της κρίσης.

Όπως ειδικότερα προκύπτει το πλήθος των πτωχεύσεων:

- Το 2009 ανήλθε σε 336.

- Το 2010 ανήλθε σε 359.

- Το 2011 ανήλθε σε 442.

- Το 2012 ανήλθε σε 412.

- Το 2013 ανήλθε σε 353.

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Οικονομικών κάνει μνεία στις πρόνοιες του Πτωχευτικού Κώδικα για τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των πτωχευτικών χρεών τους και στις διατάξεις που ισχύουν για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν μεν πτωχεύσει αλλά βρίσκονται σε επαπειλούμενη αδυναμία ως προς την υπαγωγή τους στην προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: