Στο κενό το 'γράμμα' του νόμου: Φοροδιαφεύγει μία στις πέντε επιχειρήσεις

ΛΕΥΚΑΔΑ--ΜΕΓΑΝΗΣΙ--ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΦΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΛΕΥΚΑΔΑ--ΜΕΓΑΝΗΣΙ--ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΦΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Συνεχίζεται το όργιο φοροδιαφυγής. Παραβάτης μια στις πέντε επιχειρήσεις. Η ακτινογραφία των ελέγχων στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της επικράτειας. Η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ο πρωταθλητής των παραβάσεων

Στο 20% διαμορφώνεται το ποσοστό παραβατικότητας των επιχειρήσεων, καθώς, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το όργιο φοροδιαφυγής καλά κρατεί.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, διενεργήθηκαν 4.135 έλεγχοι σε 4.118 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 837 από αυτές.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι εβδομάδων, σε 32.702 ελέγχους εντοπίστηκαν 19.604 παραβάσεις σε 6.245 επιχειρήσεις.

Οι διενεργηθέντες έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όλης της επικράτειας. Ο μεγαλύτερος όγκος των διαπιστωμένων παραβάσεων αφορά σε μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ενώ ο κύριος όγκος των ελεγχθεισών επιχειρήσεων, σε ποσοστό περίπου 75%, δραστηριοποιείται στην εστίαση και στον τουρισμό.

Ενδεικτικές περιπτώσεις:

- Κατά τους διενεργηθέντες ελέγχους κατασχέθηκαν – σε τέσσερις (4) περιπτώσεις – ισάριθμες αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές (Φ.Τ.Μ.).

- Σε κέντρο διασκέδασης της Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκαπέντε (15) Α.Λ.Π.

- Από επεξεργασία κατασχεμένων βιβλίων και στοιχείων διαπιστώθηκε η μη έκδοση είκοσι έξι (26) Α.Λ.Π.

Χαρακτηριστικές είναι οι ακόλουθες περιπτώσεις:

- Σε έλεγχο που διενήργησαν, τα εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ΣΔΟΕ Κεντρικής & Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σε παραλιακή ξενοδοχειακή μονάδα του νομού Πιερίας, διαπιστώθηκε, μετά από αντιπαραβολή του κατασχεθέντος ανεπίσημου βιβλίου κίνησης πελατών με τα εκδοθέντα φορολογικά στοιχεία, η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων για χρονική περίοδο 104 ημερών σε 1.270 διανυκτερεύσεις, που εκτιμάται ότι αντιστοιχούν σε 350–400 παραβάσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων.

- Σε έλεγχο που διενήργησαν, τα εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ΣΔΟΕ Κεντρικής & Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σε υπαίθρια εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν διακριτικής παρακολούθησης στο χώρο της εκδήλωσης, στον οποίο υπήρχαν τρεις φορολογικές ταμειακές μηχανές (ΦΤΜ) που δεν εξέδιδαν φορολογικά στοιχεία, διαπίστωσαν τη μη έκδοση αποδείξεων σε 350 περιπτώσεις πελατών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network