Στο μικροσκόπιο πλεόνασμα και τράπεζες

Στο μικροσκόπιο πλεόνασμα και τράπεζες
Prees conference after the Eurogroup finance Ministers meeting in Brussels, Belgium on Dec. 5, 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Νέος κύκλος συζητήσεων μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και των θεσμών. Στο επίκεντρο το πλεόνασμα μαμούθ του 4,2% του ΑΕΠ για το 2016

Στο μικροσκόπιο των θεσμών μπαίνει το απόγευμα της Παρασκευής το πλεόνασμα μαμούθ του 4,2% του ΑΕΠ του 2016 αλλά και οι τράπεζες για τις οποίες το ΔΝΤ ανοίγει νέα θέματα της τελευταίας στιγμής.

Στέλεχος του ΥΠΟΙΚ έλεγε ότι σήμερα θα εξετάσει το δημοσιονομικό σενάριο μέχρι και το 2020. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί καταρχήν η σύνθεση του πλεονάσματος του 2016, ώστε να διευκρινιστεί ποιο τμήμα του προήλθε από μόνιμα μέτρα και ποια από έκτακτα και τελικά να υπολογιστεί ποια θα είναι η θετική επίπτωση για το 2017 και το 2018.

‎Στα χρηματοοικονομικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή θα συζητηθούν κάποια νέα θέματα που βάζει στο τραπέζι το ΔΝΤ και φυσικά η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων.

Οι συσκέψεις της Παρασκευής  θα ολοκληρωθούν με τις αλλαγές στο εργασιακό και συμμετέχουν ο υπουργός οικονομικών κ Ευκλείδης Τσακαλώτος ο αναπληρωτής κ Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός εργασίας κ.Έφη Αχτσιόγλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα