Στο πλευρό των νησιωτών το υπουργείο Τουρισμού

Στο πλευρό των νησιωτών το υπουργείο Τουρισμού

Τι συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με εκπροσώπους φορέων από τα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου, για την τρέχουσα τουριστική περίοδο

Του Δημήτρη Μπαλή

Αρωγός στις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες προβολής των νησιών του Αιγαίου, την τρέχουσα τουριστική περίοδο, αναμένεται να είναι το Υπουργείο Τουρισμού. Η υπουργός Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων από τα νησιά του Βορείου αλλά και Νοτίου Αιγαίου, με γνώμονα τον συντονισμό των κινήσεων προβολής, ώστε να υπάρξει συντεταγμένη και οργανωμένη προβολή.

Μάλιστα, η Υπουργός επισήμανε ότι θα συμβάλλει στην προώθηση των πρωτοβουλιών που ήδη έχουν σχεδιάσει οι φορείς των νησιών, κυρίως εκείνων που επλήγησαν από την προσφυγική ροή. Ειδικά για αυτά τα νησιά χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση στις διεθνείς αγορές, έτσι ώστε να παρουσιαστούν τα δεδομένα στη σωστή τους διάσταση και να προβληθούν οι προορισμοί ως ασφαλείς και κατάλληλη για τις διακοπές των επισκεπτών της χώρας μας.

ADVERTISING

Στην πολύωρη συνάντηση, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενώσεων Ξενοδόχων, των Επιμελητηρίων και της ΕΟΑΕΝ. Συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και του ΕΟΤ.

Καταλήγοντας, το Υπουργείο και ο ΕΟΤ θα επεξεργαστούν τις προτάσεις και θα προχωρήσουν στο σχεδιασμό των ενεργειών για την συνολική τουριστική προώθηση και προβολή των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου στο εξωτερικό.

Πηγή: driveandtravel.gr

SHARE:

24Media Network