Στο ΥΠΟΙΚ η πρώτη μετα-μνημονιακή αξιολόγηση

Στο ΥΠΟΙΚ η πρώτη μετα-μνημονιακή αξιολόγηση
Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Ευρεία σύσκεψη μεταξύ Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Χουλιαράκη, Γιάννη Δραγασάκη, Εφης Αχτσιόγλου και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Η στρατηγική για τις συναντήσεις που θα έχουν τις επόμενες ημέρες με τους θεσμούς κυρίως για το θέμα των συντάξεων αλλά και για υπόλοιπα θέματα της αξιολόγησης αποφασίστηκε σε σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην σύσκεψη εκτός από τον υπουργό οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή του κ. Γιώργο Χουλιαράκη παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης, η υπουργός εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε η πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση να γίνει με έδρα το ΥΠΟΙΚ, το οποίο ούτως ή άλλως είναι ο εθνικός συντονιστής για την εποχή μετά τα μνημόνια. Αυτό σημαίνει ότι και το θέμα των συντάξεων που αφορά κυρίως το 2019 αλλά και το θέμα του κοινωνικού μερίσματος του 2018 θα διαχειριστεί από πλευράς των ελληνικών αρχών ο σκληρός πυρήνας του οικονομικού επιτελείου.

Η πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των ομάδων των θεσμών θα γίνει την Τετάρτη, όπου οι δύο πλευρές θα συναποφασίσουν την ατζέντα των θεμάτων που θα εξεταστούν ως την Παρασκευή.

Στο μεταξύ τα τεχνικά κλιμάκια που ξεκίνησαν από σήμερα τις επαφές με την Ελληνική πλευρά και αύριο το βράδυ με την άφιξη του συνόλου των επικεφαλής των ομάδων θα γίνει μια συνολική ενημέρωση για τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει για την πορεία και τις προοπτικές της οικονομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα