Στον αέρα το μέρισμα για 284.000 δικαιούχους

Στον αέρα το μέρισμα για 284.000 δικαιούχους

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων διαπίστωσε ότι υπάρχουν μόλις 10 εκατ ευρώ για να δοθούν για τα μερίσματα των περίπου 284.000 δικαιούχων, ενώ οι μηνιαίες ανάγκες ανέρχονται σε 36 εκατ ευρώ

Ορατός είναι ο κίνδυνος καταβολής μόλις του 1/3 του μερίσματος που χορηγεί στο τέλος κάθε μήνα το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας.

Ειδικότερα, το χθεσινό ΔΣ του ΜΤΠΥ, διαπίστωσε ότι υπάρχουν μόλις 10 εκατ ευρώ για να δοθούν για τα μερίσματα των περίπου 284.000 δικαιούχων, ενώ οι μηνιαίες ανάγκες ανέρχονται σε 36 εκατ ευρώ. Ουσιαστικά, το ΔΣ εάν δεν υπάρξει πολιτική παρέμβαση από το υπουργείο Εργασίας, έχει αποφασίσει να δώσει «ότι υπάρχει» από τα διαθέσιμα του Ταμείου, κάτι που αν συμβεί θα σημαίνει ουσιαστικά την κατάρρευση των μερισμάτων, τα οποία κυμαίνονται στα επίπεδα των 140 ευρώ κατά μέσο όρο. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα για να καταβληθούν τα μερίσματα, χρειάστηκε να χορηγηθεί ολιγοήμερο δάνειο ύψους 12 εκατ ευρώ, από το ΕΤΕΑ, το οποίο όμως πρέπει τώρα να επιστραφεί. Στην περίπτωση που υπάρχει πολιτική παρέμβαση, τότε το δάνειο μπορεί να μην επιστραφεί και να προκύψει διπλασιασμός των διαθεσίμων του Ταμείου. Όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρχει έλλειμμα για την καταβολή των μερισμάτων που θα φτάνει στα 14 εκατ ευρώ, το λιγότερο. Συνεπώς, απαιτείται η εύρεση κονδυλίων από άλλες πηγές, για να μην ξεκινήσει ο «χορός» των σκληρών περικοπών στα μερίσματα, πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Ας σημειωθεί ότι, όπως αποκάλυψαν χθες τα dikaiologitika.gr πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει για άλλον ένα μήνα και το ΙΚΑ Έτσι, για να μπορέσει να καταβάλλει χωρίς προβλήματα τις συντάξεις στο τέλος Φεβρουαρίου, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, αναγκάζεται να λάβει εσωτερικό δάνειο ύψους 210 εκατ ευρώ.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr

Αποκάλυψη! Από 8 εως και 10 δόσεις ο φόρος από τα φετινά εκκαθαριστικά

Ο Κατρούγκαλος φέρνει νέο μοντέλο «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» για τους αγρότες

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
SHARE:

24Media Network