Στουρνάρας: “Διετής παράταση του Μνημονίου θα στοιχίσει 13 – 15 δισ. ευρώ”

Στουρνάρας: “Διετής παράταση του Μνημονίου θα στοιχίσει 13 – 15 δισ. ευρώ”
24-5-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ- Έρευνες του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.), ως προς τις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσει ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Στουρνάρας, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, στο Reuters, για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος

“Η Ελλάδα θα χρειασθεί επιπλέον 13- 15 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει μία διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά έχει την πεποίθηση, ότι το κενό αυτό θα καλυφθεί χωρίς να επιβαρυνθούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πρακτορείο Ρόιτερ.

“Εκτιμούμε το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργηθεί, αν πάρουμε τη διετή παράταση, σε 13- 15 δισ. ευρώ”, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Ρόιτερ, ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης ότι παραμένει στα 13,5 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό για να επιτευχθούν οι στόχοι για το 2013 και το 2014.

Υπενθυμίζεται, ότι πήγες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες επικαλείται η γερμανική εφημερίδα “Sueddeutsche Zeitung”, εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 30 δισ. ευρώ και δύο χρόνια για να ορθοποδήσει.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι αμφίβολο εάν η Ελλάδα καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές το 2020, ενώ οι δανειακές ανάγκες της θα ανέλθουν σε 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, θα εξακολουθήσει να εξαρτάται από την εξωτερική βοήθεια και μετά το 2014.

Στο άρθρο αναφέρεται ακόμη, το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΔΝΤ από την τρόικα, εφόσον η Ελλάδα δεν μπορεί να τηρήσει τα ισχύοντα χρονοδιαγράμματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα