Στουρνάρας: Ελπίζουμε σε εκταμίευση το Μάρτιο

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας,ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας,ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό το βράδυ της Πέμπτης, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι επί τάπητος τέθηκαν θέματα οικονομικής πολιτικής και προετοιμασίας ενόψει της έλευσης της τριμερούς

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Πέμπτης.

Επανέλαβε πως στόχος της Αθήνας είναι η έγκριση της επόμενης δόσης στήριξης εντός του Μαρτίου.

Ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι επί τάπητος τέθηκαν θέματα οικονομικής πολιτικής και προετοιμασίας ενόψει της έλευσης της τριμερούς.

Ανοιχτά «μέτωπα» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα παραμένουν το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2014-15, η εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά, το ενδεχόμενο απελευθέρωσης ομαδικών απολύσεων, οι φόροι υπέρ τρίτων, και οι αποκρατικοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας, στον απόηχο του Eurogroup της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως προσδοκά κάποια κατ΄αρχήν συμφωνία με την τρόικα έως την επόμενη συνεδρίαση του σώματος, στις 17 Φεβρουαρίου, παραδεχόμενος ωστόσο πως υπάρχουν ακόμα διαφορές με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να ληφθεί καμία περαιτέρω απόφαση για εκταμίευση δόσης στήριξης προς την Ελλάδα πριν ολοκληρωθεί επιτυχώς η τρέχουσα αξιολόγηση.

SHARE:

24Media Network