Στουρνάρας: Πήγαμε καλύτερα απ' ότι περιμέναμε. Το ίδιο θα γίνει και το 2014

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε ο Γ. Στουρνάρας. "Πήγαμε καλύτερα από ότι αναμενόταν" σημείωσε και τόνισε πως το ίδιο αναμένει και για το 2014

Ολοκληρώθηκε μετά έξι ώρες η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με στόχο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που παραμένουν ανοιχτές ενόψει και της έλευσης της τρόικα στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας τόνισε πως η αρχή της χρονιάς βρίσκει την χώρα να προεδρεύει στην ΕΕ με πρωτογενές πλεόνασμα και διαφαινόμενη ανάκαμψη, επισημαίνοντας πως το μεγάλο στοίχημα είναι να βγει η χώρα στις αγορές .

"Πήγαμε καλύτερα του αναμενομένου και το ίδιο θα γίνει και το 2014" τόνισε ο κ. Στουρνάρνας επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως τα δύσκολα πέρασαν και πως το 2014 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά .

"Είναι η πρώτη χρονιά μετά από καιρό με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης" δήλωσε, επισημαίνοντας πως το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική και φιλική προς τις επενδύσεις .

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης είχε ανακοινώσει πως με εντολή του πρωθυπουργού επανέρχεται το ΕΚΑΣ σε άτομα με αναπηρία πάνω από 80% ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Στουρνάρας είπε τα εξής:

"Καταρχήν να ευχηθώ χρόνια πολλά. Η αρχή του χρόνου βρίσκει την Ελλάδα στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτογενές πλεόνασμα, με διαφαινόμενη ανάκαμψη. Ένα μεγάλο στοίχημα είναι η δυνατότητα να βγούμε στις Αγορές. Πήγαμε καλύτερα του αναμενομένου το 2013 και πιστεύω απόλυτα ότι το ίδιο θα συμβεί και το 2014.", ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της αιθαλομίχλης.

"Σχεδιάζουμε για τις ημέρες τις δύσκολες που θα υπάρχει αιθαλομίχλη, να υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε με έκπτωση ηλεκτρικό ρεύμα από ορισμένες καταναλώσεις και κάτω."

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network