Στρατούλης: Ανυποχώρητοι σε πιέσεις για μειώσεις των συντάξεων

Συνεντευξη τυπου του  αναπληρωτή υπουργου  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη,  και του διοικητη του  ΟΓΑ με θέμα τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της «Αγροτικής Εστίας» έτους 2015.--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΑΝ.ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ(Δ) ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΓΑ(Α)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Συνεντευξη τυπου του αναπληρωτή υπουργου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, και του διοικητη του ΟΓΑ με θέμα τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της «Αγροτικής Εστίας» έτους 2015.--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΑΝ.ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ(Δ) ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΓΑ(Α)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για μείωση των συντάξεων

«Είμαστε όρθιοι και δίνουμε τη μάχη για τα δίκαια του ελληνικού λαού», δήλωσε αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης. «Δεν φοβόμαστε», πρόσθεσε, «και θα παραμένουμε ανυποχώρητοι σε πιέσεις που αφορούν τις μειώσεις συντάξεων».

Οι δηλώσεις αυτές, έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της «Αγροτικής Εστίας», ενώ συνεχίζοντας ο κ. Στρατούλης πρόσθεσε, ότι «οι απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ, ή κατά 1,8 δισ. ευρώ, και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, είναι απορριπτέες αντικοινωνικές και απάνθρωπες».

Χαρακτήρισε επίσης ως εσφαλμένα, τα στοιχεία τα οποία έδωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ για το ύψος των συντάξεων στην Ελλάδα, σε σχέση με τις συντάξεις που καταβάλλονται στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, οι συντάξεις στην Ελλάδα, έχουν υποστεί λόγω των μνημονίων μειώσεις από 35% έως 50%, με αποτέλεσμα η μέση κύρια σύνταξη να ανέρχεται στα 665 ευρώ και η μέση επικουρική στα 168 ευρώ.

Πρόσθεσε δε, ότι το 40% των συνταξιούχων λαμβάνει συντάξεις, οι οποίες είναι κάτω από τα όριο τις φτώχειας και το 60% κάτω από 700 ευρώ μεικτά.

«Με αυτά τα δεδομένα», είπε ο κ. Στρατούλης, «δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες μειώσεις οι οποίες θα οδηγούσαν στην επέκταση της ανθρωπιστικής καταστροφής».

Υποστήριξε επίσης, ότι το επίπεδο της δημόσιας χρηματοδότησης κυμαίνεται στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα, και κατάληξε λέγοντας ότι οι οικονομικές δυσκολίες των ασφαλιστικών φορέων οφείλονται στην κρίση, τη μείωση των μισθών και την παράλληλη αύξηση της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας.

SHARE:

24Media Network