Συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών ζητούν άμεσα οι τραπεζίτες

1ο καταστατικό της Συνέδριο του κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία», Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
1ο καταστατικό της Συνέδριο του κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία», Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την ομαλότητα

Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, ζητούν, το συντομότερο δυνατόν, οι διοικήσεις των τραπεζών, προκειμένου η ελληνική οικονομία και οι ελληνικές τράπεζες να αποφύγουν το σκόπελο και να επιστρέψουν σε συνθήκες ομαλοποίησης.

Με έμμεσες, αλλά σαφείς παρεμβάσεις τους, οι τραπεζίτες ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει στους δανειστές ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο, με γνώμονα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στόχο την αναπτυξιακή ώθηση που χρειάζεται η οικονομία.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η νέα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και να εξασφαλιστεί το μέλλον της χρηματοδότησης της χώρας.

"Πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διπαραγματεύσεις για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση", ανέφερε χαρακτηριστικά η Λούκα Κατσέλη.

"Η Εθνική είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει στο μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα, στηρίζοντας την κοινοτομία, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές", δεσμεύθηκε επίσης η πρόεδρος της Εθνικής.

Την εφαρμογή, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, ενός ολοκληρωμένου, λεπτομερούς και αξιόπιστου ελληνικού σχεδίου ανάπτυξης, προκειμένου να μπει φρένο στην αβεβαιότητα, πρόκρινε, με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμούζη, η αβεβαιότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί στην Ελλάδα γιατί τραυματίζει καθημερινά τα τελευταία ζωντανά κύτταρα στην οικονομία και την κοινωνία, γιατί υπονομεύει και ναρκοθετεί καίρια τις βασικές οικονομικές λειτουργίες και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με τη μόνιμη απειλή του Grexit, τόνισε ο πρόεδρος της Eurobank, ζητώντας από την κυβέρνηση να καταλήξει σε έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Η θετική κατάληξη για την Ελλάδα δεν είναι μακριά, ακόμη κι αν μεσολαβήσουν μερικές ακόμη αναταράξεις, υποστήριξε, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.

Σύμφωνα με τον κ. Καραβία, θετική κατάληξη για την Ελλάδα σημαίνει ότι η χώρα θα παραμείνει εντός της ευρωπαϊκής προοπτικής, αίτημα της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, και ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο, σταθερό πλαίσιο σχέσεων της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

SHARE: