Συμβιβασμό για το χρέος μέχρι την Πρωτομαγιά βλέπει ο Μοσκοβισί

Συμβιβασμό για το χρέος μέχρι την Πρωτομαγιά βλέπει ο Μοσκοβισί
SOOC

Σε αντίθεση με το Σόιμπλε που μολις χθες δήλωσε αντίθετος σε κάθε ελάφρυνση. Ο Επίτροπος Οικονομικών πάντως έθεσε ως προϋπόθεση τις μεταρρυθμίσεις

Άλλα λέει ο Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος, άλλα ο Μοσκοβισί. Μια φορά πάντως η Αθήνα καλείται να τηρήσει τις μεταρρυθμιστικές της δεσμεύσεις.

Ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί εμφανίστηκε ειδικότερα αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος μέχρι την Πρωτομαγιά, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι LCP.

Την ίδια ημερομηνία που συμπίπτει  εφέτος με το Ορθόδοξο Πάσχα είχε θέσει ως ορόσημο για το χρέος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Star.

«Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος μέχρι την 1η Μαΐου» δήλωσε ο Επίτροπος παίρνοντας ξεκάθαρα αντίθετη θέση από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που μεταξύ άλλων είχε δηλώσει πως το θέμα του χρέους είναι μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και όχι ουσίας.

Ο κ.Μοσκοβισί τόνισε όμως με νόημα ότι «η συμφωνία ενός κοινού και καλού σχεδίου μεταρρυθμίσεων με την ελληνική κυβέρνηση είναι απαραίτητη, πριν την έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό χρέος».

Φαίνεται πως τελικά δεν έχει επέλθει απόλυτη ομοφωνία μεταξύ των εταίρων και δανειστών για το θέμα του ελληνικού χρέους, όπως οι ίδιοι οι εταίροι υποστηρίζουν. 'Αλλωστε είναι ενδεικτικό ότι κατά το διάλογο Μοσκοβισί- Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup οταν ο επίτροπος Οικονομικών νόμιζε ότι τα μικρόφωνα είναι κλειστά, είπε στον πρόεδρο του Eurogroup πως η αναφορά του στο χρέος θα ανάψει φωτιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέο όχι Σόιμπλε σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Τα ανοιχτά μικρόφωνα τους πρόδωσαν; Η συνομιλία Μοσκοβισί-Ντάισελμπλουμ για το χρέος

SHARE:

24Media Network