Συναντήσεις με Έλληνες υπουργούς στην ατζέντα του Χορστ Ράιχενμπαχ

Συναντήσεις με Έλληνες υπουργούς στην ατζέντα του Χορστ Ράιχενμπαχ

Διαβάστε τα θέματα που συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια ατζέντα του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. Με ποιους Έλληνες υπουργούς θα έρθει σε επαφή

Συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Υγείας και Τουρισμού θα έχει σήμερα Τρίτη ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα (Task Force) κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στις συναντήσεις αναμένεται να εξετασθούν θέματα σχετικά με το ΕΣΠΑ, τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, την απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών, η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, η μείωση των τιμών φαρμάκων, οι αλλαγές στη διοίκηση των νοσοκομείων, ζητήματα χρηματοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και ευρύτερα θέματα σχετικά με τη διευκόλυνση επιχειρήσεων.

Προ ημερών ο κ. Ράιχενμπαχ είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες πως οι τομείς στους οποίους η ελληνική οικονομία παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, το marketing τροφίμων, η γεωργία, ο ιατρικός τουρισμός και η ανάπτυξη ναυτιλιακών κόμβων.

Ο ίδιος είχε εκτιμήσει ότι η παρουσία της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα θα συνεχιστεί για ακόμα δύο χρόνια.

Ο κ. Ράιχενμπαχ θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Πέμπτη.

SHARE:

24Media Network