Συναντήσεις Παπανάτσιου στη Γερμανία για βελτίωση της φοροεισπρακτικής πολιτικής

Συναντήσεις Παπανάτσιου στη Γερμανία για βελτίωση της φοροεισπρακτικής πολιτικής

Η υφυπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρόεδρο του αριστερού κόμματος Die Linke και την υφυπουργό Οικονομικών του Βρανδεμβούργου. Τι συζητήθηκε

H υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου συναντήθηκε την Δευτέρα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke Άξελ Τροστ, καθώς και με την υφυπουργό Οικονομικών του Βρανδεμβούργου Ντανιέλα Τροκόβσκι.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή γνώσεων και πληροφοριών σχετικά με την φοροεισπρακτική πολιτική της χώρας μας και του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, καθώς και η αναζήτηση μιας αμοιβαίας συνεργασίας στον τομέα αυτό.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, συζητήθηκε η ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το νέο πλαίσιο συνεργασίας του υπουργείου Οικονομικών με την ανεξάρτητη αρχή. Ακόμα, συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και η εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων που πρόσφατα ψηφίστηκαν από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όσον αφορά στην εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων η Τροκόβσκι, ανέφερε ότι στη Γερμανία ο χαρακτήρας του εργαλείου αυτού έχει μόνιμο χαρακτήρα, ενώ το κύριο όφελος που προσφέρεται στο φορολογούμενο είναι η απουσία ποινικών κυρώσεων. Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου Οικονομικών με γνώμονα την βελτίωση της φοροεισπρακτικής πολιτικής αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων η θέσπιση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών, καθώς και θέματα ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Η κα Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι οι κατευθυντήριοι άξονες της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Οι παρευρισκόμενοι επιφυλάχθηκαν για μελλοντική συνάντηση που θα αποσκοπεί στην αναλυτικότερη εξέταση των παραπάνω θεμάτων. Προτάθηκε από τη γερμανική πλευρά η επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου στην Ακαδημία Φορολογικής Εκπαίδευσης του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε σχέση με την επικείμενη ίδρυση αντίστοιχης Ακαδημίας στη χώρα μας.

SHARE:

24Media Network