Τα ποσά των αναστολών στη “σούμα” των τεκμηρίων

Τα ποσά των αναστολών στη “σούμα” των τεκμηρίων
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης Eurokinissi

Όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης σχετικά με τα 534 ευρώ και τη συμπερίληψή τους στα τεκμήρια.

Τα 534 ευρώ που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που πλήττονται λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία θα περιλαμβάνονται στα τεκμήρια, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1.

Ωστόσο, ο κ. Σκυλακάκης αναγνώρισε ότι το ποσό δεν είναι πάντα αρκετό. Ενώ «υπάρχει θέμα για την κάλυψη των παγίων, δεν μπορώ να πω κάτι αυτή την ώρα» απάντησε σε σχετική ερώτηση, επισημαίνοντας πάντως πως τα 534 ευρώ είναι αφορολόγητα και πιθανόν ο δικαιούχος τους «να έχει και μία επιστροφή, γιατί οι μήνες πριν την πανδημία είχε κανονική παρακράτηση».

Σε ό,τι αφορά τους τουριστικούς υπαλλήλους υπογράμμισε ότι, για όσους απασχολούνται σε κλειστές επιχειρήσεις είναι σε αναστολή, ενώ το πρόβλημα είναι με εκείνους που δούλευαν τη θερινή περίοδο και έπαιρναν το επίδομα ανεργίας. «Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ότι θα καθυστερήσει η σεζόν», ανέφερε και ανακοίνωσε αμειβόμενο πρόγραμμα κατάρτισης για την κάλυψη των αναγκών τους. Όπως είπε, είναι μια σκέψη της κυβέρνησης «το πότε και σε ποιο βαθμό μπορεί να εφαρμοστεί» το επιλέξιμο πρόγραμμα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Σκυλακάκης γνωστοποίησε επίσης πως σήμερα υπογράφεται η ΚΥΑ για τα voucher των tablet των μαθητών, χωρίς όμως να διευκρινίσει πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα. Για το χρόνο διανομής τους παρέπεμψε στην υπουργό Παιδείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα