Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Πώς θα λειτουργεί στο lockdown

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Πώς θα λειτουργεί στο lockdown
Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων EUROKINISSI

Μοντέλο λειτουργίας με ραντεβού και από απόσταση υιοθετεί από τις 15 Φεβρουαρίου το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Να περιορίσει τη φυσική παρουσία στην Κεντρική Υπηρεσία και τα Καταστήματά του επιχειρεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υιοθετώντας μοντέλο λειτουργίας με ραντεβού και από απόσταση.

Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 15.02.2021 θα παρέχονται, αποκλειστικά κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης (ραντεβού), οι άκρως απαραίτητες υπηρεσίες, οι οποίες αφορούν σε:

  • σύσταση χρηματικών εγγυοδοτικών παρακαταθηκών, ιδίως αποφυλακίσεων, καθώς και άλλων υποχρεωτικών παρακαταθηκών που αποδεδειγμένα πρέπει να συσταθούν λόγω προθεσμιών,
  • αναλήψεις καταθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των διατραπεζικών μεταφορών πιστώσεων (DCT) και ανανεώσεις προθεσμιακών καταθέσεων 16μηνης διάρκειας,
  • επίσκεψη στις Θυρίδες,
  • εισπράξεις δόσεων δανείων στεγαστικού τομέα, μερικές και ολικές εξοφλήσεις αυτών, εξαλείψεις υποθηκών και παραλαβή αιτήσεων και εγγράφων αποδοχής μακροπρόθεσμης ρύθμισης λόγω υπαγωγής στο πρόγραμμα Γέφυρα (Ν.4714/2020).

Η επικοινωνία για καθορισμό συνάντησης του συναλλασσόμενου ή του νομίμου εκπροσώπου αυτού με την Υπηρεσία, θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα επικοινωνίας βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τ.Π.& Δανείων (www.tpd.gr – ενότητα «Επικοινωνία»).

Τα λοιπά αιτήματα θα εξακολουθήσουν να λαμβάνονται μέσω ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικά ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

Στα κατά τόπους Γραφεία Παρακαταθηκών η εξυπηρέτηση του κοινού θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την οικεία Δ.Ο.Υ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα