Τατούλης σε συνέδριο του Economist: Δικαιώνεται η θεωρία του κεφαλαίου του Μαρξ

Τατούλης σε συνέδριο του Economist: Δικαιώνεται η θεωρία του κεφαλαίου του Μαρξ

Για δικαίωση των όσων κατέγραψε ο Κάρολος Μαρξ πριν από 170 χρόνια μίλησε στο συνέδριο του Εconomist ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Από το βήμα συνεδρίου που οργανώνει ο Economist στο Λουτράκι, με θέμα τη διακυβέρνηση και την περιφερειακή ανάπτυξη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έκανε μία παρέμβαση που θα συζητηθεί, σχετικά με τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη το ερχόμενο διάστημα.

Ο Περιφερειάρχης προχώρησε σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δήλωση, τονίζοντας πως η θεωρία του κεφαλαίου του Μαρξ δικαιώνεται σήμερα, καθώς ο θεωρητικός του κομμουνισμού προέβλεψε αρκετά από όσα ζούμε σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως είπε, η παγκοσμιοποίηση συντελείται με τη συγκέντρωση του πλούτου από ορισμένους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό κίνδυνο για τις κοινωνίες.

Συναινέσεις και απλή αναλογική

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θέλησε να τονίσει την σημασία της περιφερειακής ολοκλήρωσης στην επίτευξη, όπως είπε, της παγκοσμιοποίησης. Από το λόγο του κυρίου Τατούλη δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα σχόλιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση, στην Τοπική αυτοδιοίκηση, με τον περιφερειάρχη να σχολιάζει πως κανείς δεν φοβάται την απλή αναλογική και να ζητά περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο αυτής της μεταρρύθμισης. Όπως είπε μάλιστα ο κ Τατούλης, δεν γίνεται να μεταρρυθμίσεις κάτι το οποίο έχει μόλις μεταρρυθμιστεί.

Επιπλέον, ο Πέτρος Τατούλης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως αυτή την περίοδο συντάσσεται ο προϋπολογισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με τα ετη 2020- 2027. Όπως είπε υπάρχουν σημεία σε αυτόν που είναι ιδιαίτερα θετικά, τονίζοντας την αύξηση των κονδυλίων σε επενδύσεις καινοτομίας, στο ζήτημα της μετανάστευσης της Ασφάλειας και της ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων.

Για μία ακόμη φορά ο τοπικός άρχοντας της Πελοποννήσου φαίνεται να παίρνει αποστάσεις από την κεντρική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, καθώς στο λόγο του μίλησε για την ανάγκη πολιτικών συγκλίσεων, αλλά και για μία αναγκαία ανασυγκρότηση του πολιτικού κόσμου, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, που δεν θα παραμένει γαντζωμένη σε στείρες και άγονες αντιπαραθεσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα