ΤΧΣ: Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη διοίκηση της Πειραιώς

ΤΧΣ: Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη διοίκηση της Πειραιώς
Τράπεζα Πειραιώς Eurokinissi

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως βασικός μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι ενήμερο για το σχέδιο μετασχηματισμού της Τράπεζας, τονίζει σε ανακοίνωσή του.

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραμένει επικεντρωμένο στο θεσμικό του ρόλο, δηλ. την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος συμβάλλοντας στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς και στη διευκόλυνση της μετάβασης των συστημικών τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα», σχολιάζει το ΤΧΣ με αφορμή τις εξελίξεις στην Πειραιώς.

«Σε αυτή τη βάση, το Ταμείο συνεργάζεται ενεργά με όλες τις συστημικές τράπεζες στο πλαίσιο της συζήτησης και υποστήριξης των σχεδίων τους για τη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους και της κερδοφορίας τους.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως βασικός μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι ενήμερο για το σχέδιο μετασχηματισμού της Τράπεζας σχετικά με τη σταθερή βελτίωση του οργανικού της αποτελέσματος και έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Διοίκηση της Τράπεζας. Ένας ισχυρός και υγιής τραπεζικός τομέας αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας και εργαλείο κλειδί στην προσπάθεια να ξεπεραστούν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης, τις οποίες επιδεινώνει η πανδημία».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα