ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου

Χρ. Μεγάλου: Ανάπτυξη άνω του 4% για την ελληνική οικονομία φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας θα είναι χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων, ενώ εκτίμησε ότι η ροή των εμβολιασμών στη χώρα θα λειτουργήσει θετικά στην επανεκκίνηση του τουρισμού.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Σπεύδουν στις αγορές το 2021 με εκδόσεις 3,5 δισ. ευρώ

Η υποχρέωση των εποπτικών αρχών και η θετική χρονική συγκυρία ανοίγουν ορθάνοικτα τον δρόμο των ελληνικών τραπεζών για τις αγορές. Την αρχή κάνει σήμερα η Eurobank με την έκδοση ομολόγων 500 εκατ. ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Υπερκάλυψη κατά 3,5 φορές για το διεθνές σκέλος της ΑΜΚ

Εγγραφές άνω του 1,5 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα ποσά που βάζουν οι «ακρογωνιαίοι» επενδυτές και το ΤΧΣ, συγκέντρωσε κατά την πρώτη ημέρα το διεθνές σκέλος της ΑΜΚ. Εύκολα θα καλυφθεί και το εγχώριο σκέλος.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Σημαντική υπερκάλυψη της αύξησης κεφαλαίου

Με 1,5 δισ. ευρώ ήδη στις βαλίτσες του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου θα βρίσκεται από σήμερα στο Λονδίνο για μπαράζ επαφών με διεθνείς επενδυτές. Οι λόγοι του μεγάλου ενδιαφέροντος.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Οι όροι της Αύξησης κεφαλαίου μέχρι 1,38 δις. ευρώ

Θα εκδοθούν 1,2 δισ. μετοχές με εύρος διάθεσης μεταξύ 1 με 1,15 ευρώ ανά μετοχή. Το 15% της έκδοσης στην Ελλάδα. Εγκρίθηκε η παροχή προτιμησιακής μεταχείρισης για τους Έλληνες υφιστάμενους μετόχους.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την επανεκκίνηση του τουρισμού με νέο δανειακό προϊόν

Πρόκειται για κεφάλαιο κίνηση που απευθύνεται στο σύνολο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, με ύψος που θα είναι συνάρτηση του αριθμού δωματίων (έως €2.000/ δωμάτιο) και ανώτατο όριο το 20% των προβλεπόμενων ετήσιων πωλήσεων.

Γυναίκα χρησιμοποιεί ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα δάνεια 5,5 δισ. στην οικονομία μετά την αύξηση κεφαλαίου

Με όπλο την κάλυψη της ΑΜΚ η διοίκηση της Πειραιώς προχωρά ήδη στην επόμενη μέρα χρηματοδοτώντας την οικονομία με 5,5 δισ. το 2021. Ανακοινώσεις σήμερα για τον τουρισμό. Κρίσιμο 48ώρο για τους όρους της ΑΜΚ

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Κλείδωσαν το χρονοδιάγραμμα και οι όροι της αύξησης κεφαλαίου

Αναστολή της μετοχής από αύριο για να γίνει το reverse split με τις νέες μετοχές να επανέρχονται στο ΧΑ στις 19 Απριλίου. Κρίσιμο ΔΣ στις 16 Απριλίου. Μετά τις 20 Απριλίου οι δύο προσφορές, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ελληνικό

Τράπεζες: Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της Lamda Development για το Ελληνικό

Το εγχώριο πιστωτικό σύστημα είναι πλέον ικανό να χρηματοδοτήσει το έργο ανάπλασης στο Ελληνικό εξασφαλίζοντας μάλιστα στην Lamda Development την απαραίτητη ρευστότητα για την πρώτη 5ετία.

Κτίριο Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Πώς θα γίνει η προνομιακή κατανομή μετοχών σε υφιστάμενους μετόχους

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου τόνισε στους μετόχους ότι η αύξηση κεφαλαίου, σε συνδυασμό με άλλες εσωτερικές κινήσεις θα οδηγήσει σε συνολική κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 2,6 εκατ. ευρώ και θα επιτρέψει την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Η πρόταση του ΔΣ στους μετόχους για την Αύξηση Κεφαλαίου

Ξεκαθαρίζουν στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Τι αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα που διατέθηκε στους μετόχους.

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Αναγκαία η μείωση ποσοστού του ΤΧΣ στην Πειραιώς κάτω από το 33,4%

Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας χαρακτήρισε αναγκαία, για μια σειρά από λόγους, την ΑΜΚ της Πειραιώς. Ενθαρρυντικά τα μηνύματα που έρχονται από τους διεθνείς επενδυτές δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Το αποτύπωμα της πανδημίας στα χαρτοφυλάκια δανείων

Πλήρη και αναλυτική εικόνα των συνεπειών της πανδημίας στα χαρτοφυλάκια δανείων τους, έδωσαν στους διεθνείς επενδυτές οι τέσσερις τραπεζίτες. Με όπλο την ενθαρρυντική εικόνα ετοιμάσουν την στρατηγική μείωσής τους σε μονοψήφιο ποσοστό.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει τον εκσυγχρονισμό και την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα

Η Τράπεζα Πειραιώς συνδράμει περαιτέρω με τραπεζικά κριτήρια τα εταιρικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα και τους παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προϊόντων και υπηρεσιών.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα

Η συνάντηση του Α. Τσίπρα την Τετάρτη με την Διοίκηση του ΤΧΣ πυροδοτεί νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης για την ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς. Στο επίκεντρο ο ρόλος του ΤΧΣ. Τα επιχειρήματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει συνάντηση με ΤΧΣ για την Πειραιώς

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει συνάντηση με ΤΧΣ για την Πειραιώς

Συνάντηση με το ΤΧΣ ζητεί ο Α. Τσίπρας , ώστε να ενημερωθεί για την υπό εξέλιξη διαδικασία λήψης απόφασης του Γ.Σ., αναφορικά με τους όρους συμμετοχής του Ταμείου στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Πλήρη διαφάνεια στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ζητά η ΟΤΟΕ

Να προστατεύσουν την σταθερότητα και την αναπτυξιακή πορεία του τραπεικού συστήματος καλεί η ΟΤΟΕ την κυβέρνηση με αφορμή την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαιώνει την προνομιακή συμμετοχή για τους υφιστάμενους μετόχους στην ΑΜΚ

Μέσω της προνομιακής κατανομής, θα μπορέσουν να διατηρήσουν αμετάβλητο το ποσοστό τους μετά την ΑΜΚ. Το έμμεσο δικαίωμα προτίμησης και τι συνεπάγεται για τους Έλληνες ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές. Ποιοι θα έχουν δικαίωμα προνομιακής κατανομής.

To κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού.

ΤΧΣ: Συνεχίζεται το θρίλερ για Εθνική Ασφαλιστική και Τράπεζα Πειραιώς

Έπειτα από 3 ώρες το ΤΧΣ δεν έλαβε χθες απόφαση για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC, ενώ και το τοπίο γύρω από την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς παραμένει θολό. Νέα συνεδρίαση σήμερα.

Στιγμιότυπο από ATM της τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζες: Σφραγίδα στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και την ΑΜΚ της Πειραιώς από το ΤΧΣ

Η σημερινή συνεδρίαση του ΤΧΣ θα ανάψει το πράσινο φως για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την συμφωνία Εθνικής Τράπεζας - CVC.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Πρωτοβουλία για τις επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα

Η Τράπεζα εισάγει για πρώτη φορά στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο τη βιοποικιλότητα τόσο ως παράγοντα κινδύνου όσο και ως παράγοντα δημιουργίας νέων ευκαιριών στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου

Με προνομία για τους παλαιούς μετόχους προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες που θα υποστούν από την απίσχναση (dilution) θα πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τράπεζα Πειραιώς: Οι 45 μέρες για την αλλαγή σελίδας

Μπαράζ επαφών της διοίκησης με ξένους επενδυτές. Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου μέχρι τις αρχές Μαΐου. Στόχος η μείωση των κόκκινων δανείων της τράπεζας στο 3% μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Προσαρμοσμένα κέρδη 312 εκατ. ευρώ το 2020

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ακόμη την πώληση των υπηρεσιών αποδοχής καρτών (POS) στον όμιλο Euronet Worldwide έναντι 300 εκατ. και την σύναψη συμφωνίας με τον επενδυτικό οίκο CRC για συνθετική τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου ενήμερων δανείων αξίας 1,4 δισ. ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Όλο το σχέδιο για την κεφαλαιακή ενίσχυση με 2,6 δισ. ευρώ

Πρόγραμμα μείωσης των κόκκινων δανείων μέσω τιτλοποιήσεων που φτάνουν έως τα 19 δισ. ευρώ. Όλες οι κινήσεις για κεφαλαιακή ενίσχυση 2,6 δισ. ευρώ. Στις 7 Απριλίου η Γενική Συνέλευση. Το μήνυμα του Χρ. Μεγάλου.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Κεφαλαιακή θωράκιση 2,5 δισ. στο πρώτο εξάμηνο του 2021

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χ. Μεγάλου ανακοινώνει το απόγεμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 δις. ευρω και την έκδοση ομολόγου TIER II. Τρεις ακόμη κινήσεις σε εξέλιξη. Τι θα πράξει το ΤΧΣ

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδοτεί εξαγορές φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων της National Energy

Η πρόσφατη χρηματοδότηση εντάσσεται στη γενικότερη συνεργασία της εταιρείας με την Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στήριξης πράσινων επενδύσεων και χρηματοδότησης έργων που συμβάλλουν στη μετάβαση στη βιώσιμη οικονομία.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Πειραιώς: Ξεκινά ο 6ος κύκλος του Project Future με νέα πεδία εκπαίδευσης

Μέχρι σήμερα, μέσω του Project Future και του ReGeneration έχουν εκπαιδευτεί 2.594 νέοι πτυχιούχοι. Το 67% των αποφοίτων έχει ήδη βρει θέση εργασίας στην ελληνική αγορά Αιτήσεις μέχρι 30 Μαρτίου.