ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζες: Πράσινο φως για την διανομή μερίσματος από τις Γενικές Συνελεύσεις

Ήδη Πειραιώς, Eurobank και Εθνική αποφάσισαν να κάνουν χρήση της πρόσφατης κυβερνητικής ρύθμισης για απευθείας συμψηφισμό ζημιών και επομένως να μπορούν να διανείμουν μέρισμα, εφόσον το επιτρέψει ο SSM.

Εργαζόμενοι σε τράπεζα

Τράπεζες: "Σηματωρός" της αγοράς με πολιτικές οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων 

Θέμα χρόνου να ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες και επιχειρήσεις πολιτικές έκτακτων επιδομάτων προς τους εργαζομένους. Τι θα πράξουν Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank. Το παράδειγμα Eurobank, ΕΤΕ και Λάμψα.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στην αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Ποιοι παράγοντες συμβάλουν στην ενίσχυση της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Τι είπαν στελέχη της τράπεζας που βρέθηκαν στο 3o Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης που διοργάνωσε η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Συναλλαγές μέσω του Google Pay

Με το Google Pay, οι πελάτες της τράπεζας έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν με, σε όλα τα φυσικά καταστήματα που διαθέτουν POS με την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, καθώς και να πραγματοποιούν τις online αγορές τους σε e-shop και εφαρμογές εμπόρων.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Διεθνείς διακρίσεις για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης yellow

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή των International Loyalty Awards 2022, η Πειραιώς πέτυχε να συμπεριλάβει μεγάλο εύρος της δραστηριότητάς της στο Πρόγραμμα Eπιβράβευσης yellow και να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα για την ίδια και τους συνεργάτες της.

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Τράπεζες: "Εκτοξεύονται" οι δόσεις για 150 δισ. δανείων

Στο 2% σε ένα χρόνο το euribor 3μήνου από -0,3% που είναι σήμερα. Αύξηση δόσης τόσο για τα ενήμερα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών όσο και για τα δάνεια που βρίσκονται στα funds και τα οποία είναι είτε σε ρύθμιση είτε σε καθυστέρηση.

Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Στρατηγική επιλογή η στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα

Κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου τόνισε ότι σκοπός της τράπεζας είναι η κάλυψη των εξατομικευμένων αναγκών των αγροτών, των φορέων και των επιχειρήσεων του χώρου.

Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Προχωράει ο σχεδιασμός για τα ακίνητα με απόσχιση του κλάδου

Στην απόσχιση του κλάδου real estate προχωράει η Τράπεζα Πειραιώς και ξεκινά διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους για την διασφάλιση των δικαιωμάτων και των θέσεων απασχόλησης. Στα 3,2 δισ. το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Ομίλου.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Υπηρεσία "Μετατροπή Συναλλαγών σε Δόσεις" μέσω winbank

Η νέα υπηρεσία που παρέχεται μέσω της winbank, επιτρέπει στους κατόχους πιστωτικών καρτών της Τράπεζας να πληρώνουν με δόσεις τις αγορές τους, ακόμη και στην περίπτωση που η επιχείρηση με την οποία πραγματοποιούν τη συναλλαγή, δεν δίνει τη δυνατότητα δόσεων.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Επανέρχονται στο προσκήνιο τα ναυτιλιακά δάνεια

Το 2021 επέκτειναν το δανειακό τους χαρτοφυλάκιο προς την ελληνική ναυτιλία κατά 1,7 δισ. δολάρια ή 14,2% σε ετήσια βάση. Οι προοπτικές είναι εξαιρετικές εάν ληφθούν υπ’ όψιν η αναμενόμενη γενικότερη ανάκαμψη της οικονομίας και η επιστροφή σε επενδυτική βαθμίδα.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Εξετάζει κάθε νέο αξιόχρεο επενδυτικό σχέδιο

Κάλεσμα στους ισραηλινούς επενδυτές να απευθυνθούν στην τράπεζα για χρηματοδότηση απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής και Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Κυριάκος Καμπούρης

IMS: Η πρώτη εταιρεία διαμεσολάβησης για έκδοση στεγαστικού δανείου με άδεια από την ΤτΕ

Με μερίδιο αγοράς 10% στο σύνολο των εκταμιεύσεων στεγαστικών δανείων η IMS παρέχει δωρεάν υπηρεσίες διαμεσολαβώντας μεταξύ όσων ενδιαφέρονται να λάβουν στεγαστικό δάνειο και των τραπεζών.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 9 δισ. ευρώ τα δάνεια και επενδύσεις με κριτήρια ESG

Η Τράπεζα Πειραιώς θα διατηρήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη χρηματοδότηση επενδύσεων που συνδέονται με τη βιωσιμότητα, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου μιλώντας σε συνέδριο.

Τράπεζα στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: "Σαφάρι" υγειών μικρών επιχειρήσεων στην επαρχία

Βλέποντας ότι το ουκρανικό επηρεάζει αρνητικά την πιστωτική επέκταση, οι τράπεζες "οργώνουν" την επαρχία προς αναζήτηση υγειών μικρών επιχειρήσεων και επισπεύδουν την αξιοποίηση των ακινήτων.

Τρόφιμα

Οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύουν τον "πληθωρισμό" των φτωχών - Καμπανάκι για τις επιπτώσεις

Το συνεχές ράλι των τιμών που δε συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση της παραγωγής και των μισθών δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που εντείνει τον κίνδυνο της φτώχειας, αλλά και φέρνει σε δυσχερή θέση του ευάλωτους.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα υπηρεσία για επιχειρήσεις

Το Piraeus4All συνδυάζει όλα τα είδη πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων και των πληρωμών προς Οργανισμούς με χρήση κωδικού πληρωμής, σε μία υπηρεσία, με δυνατότητες συνδυασμού τους σε ένα ενιαίο αρχείο πληρωμών.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Εφικτός ο στόχος για νέα δάνεια 1,2 δις φέτος

Eως τώρα δεν προκύπτουν ενδείξεις ουσιαστικής πίεσης στην εξυπηρέτηση δανείων λόγω έξαρσης του πληθωρισμού τόνισε στους αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος Χ. Μεγάλου. Οι επόμενες κινήσεις μείωσης των κόκκινων δανείων

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 520 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου

Ισχυρή νέα παραγωγή δανείων ύψους €1,7 δισ. το 1ο 3μηνο, που οδήγησε σε επέκταση των εξυπηρετούμενων δανείων κατά €0,3 δισ., με επιτάχυνση των δανειοδοτήσεων κατά το 2ο τρίμηνο. Τι δηλώνει ο CEO Χρ. Μεγάλου.

Εικόνα από τη φωτιά στη βόρεια Εύβοια

Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει τους αποφοίτους λυκείων από τις πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας

Υποτροφίες σε απόφοιτους λυκείων του 2021 που προέρχονται από τις πυρόπληκτες περιοχές Λίμνης – Γουβών – Αγίας Άννας, της Β. Εύβοιας, απένειμε σε ειδική εκδήλωση η Τράπεζα Πειραιώς.

Ακίνητα στην Αθήνα

Αξιοποίηση ακινήτων 1,3 δισ. ευρώ από Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς

Τρεις δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων 500 εκατ ευρώ έχει στα χέρια της η διοίκηση της Alpha Bank ενώ η Τράπεζα Πειραιώς θα τρέξει αντίστοιχη διαδικασία για ακίνητα ύψους 820 εκατ. ευρώ μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Η υπηρεσία BNPL

"Αγόρασε τώρα - Πλήρωσε αργότερα": Η νέα υπηρεσία πίστωσης που "παρακάμπτει" τις τράπεζες

Η υπηρεσία προσομοιάζει με το σύστημα των άτοκων δόσεων που παρέχουν οι τράπεζες με τη διαφορά ότι πλέον η πίστωση δεν περνά από την τράπεζα, αλλά από τον έμπορο και ανεξάρτητους παρόχους που εξειδικεύονται σε αυτές τις λύσεις.

Τουρισμός στην Αθήνα

Τράπεζες: Ανοίγουν τις στρόφιγγες για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Σίγουρες για την καλές φετινές επιδόσεις του Τουρισμού είναι οι Τράπεζες και θέτουν τις τουριστικές επιχειρήσεις στο επίκεντρο των χρηματοδοτήσεων τους. Τα Προϊόντα και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

Χρήστος Μεγάλου: Αισιοδοξία για την οικονομία - Διπλασιασμός κερδοφορίας το 2025

Αισιόδοξος ότι τα έσοδα από την φετινή τουριστική σεζόν θα φθάσουν έως και 19 δις. Ευρώ και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί στο 3-4% εμφανίστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου. Παράθυρο για μέρισμα από την χρήση του 2023.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Νέες χρηματοδοτήσεις με κριτήρια ESG

Πρόσφατα η Τράπεζα προχώρησε σε νέα χρηματοδότηση προς την εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ. εντάσσοντας σε αυτή κριτήρια ESG. Η Πειραιώς είναι η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα που προχώρησε στην παροχή χρηματοδοτήσεων με ESG χαρακτηριστικά και ρήτρες περιβαλλοντικής αειφορίας

Τράπεζα Πειραιώς

Χρ. Μεγάλου: Ανακάμπτει η οργανική κερδοφορία των τραπεζών

Η έμφαση θα δοθεί εφεξής στην κερδοφορία και σε καινοτόμες κινήσεις, τόνισε στο συνέδριο της Capital Link ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου, αναφερόμενος στο asset management, το real estate και το digital banking.

Τράπεζα (φωτογραφία αρχείου)

Τραπεζίτες: Τα "κόκκινα" δάνεια φρενάρουν τις επενδύσεις

Παρά το γεγονός ότι η στρόφιγγα της χρηματοδότησης έχει ανοίξει, δεν υπάρχει ικανός αριθμός επενδυτικών σχεδίων για να απορροφήσει τους πόρους, εξέφρασαν από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών οι πρόεδροι των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Φιλική Εταιρεία. Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη

Φιλική Εταιρεία: Το ελληνικό έργο διακρίνεται στη Νέα Υόρκη

Στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Φιλική Εταιρεία. Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη και πρωτότυπο κείμενο Ιόλης Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη, που δημιουργήθηκε για το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Αναζητά ευκαιρίες σε στοχευμένες χορηγήσεις, διαχείριση κεφαλαίων και ακίνητα

Τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν η πιστωτική επέκταση σε εξωστρεφείς κλάδους, η διαχείριση κεφαλαίων και περιουσίας και το Real Estate στοχεύει να αξιοποιήσει την επόμενη 4ετία η Τράπεζα Πειραιώς.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Στις "ράγες" ο σχεδιασμός για αύξηση δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των τραπεζών οι νέες εκταμιεύσεις θα κατευθυνθούν, μεταξύ άλλων, στους κλάδους του τουρισμού, της ενέργειας και των μεταφορών. Πιο εμφανής στήριξη σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγροτική παραγωγή.

Τράπεζα στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: Υποτονικό παραμένει το ενδιαφέρον των μικρών επιχειρήσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης

Παρά τις εκτεταμένες ενημερωτικές καμπάνιες των τραπεζών οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξακολουθούν είτε να μην ενδιαφέρονται είτε να μην είναι επαρκώς ενημερωμένες, για την προοπτική του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τράπεζα στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: Επιστροφή στην ανάπτυξη μετά από 10 χρόνια συρρίκνωσης

Την ετοιμότητα των ελληνικών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την οικονομία το 2022 αναδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021, καθώς ο στόχος της εξυγίανσης των ισολογισμών και των δραστικής μείωσης των κόκκινων δανείων επετεύχθη.