news 24/7

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Χρήματα

Τράπεζες: Γιατί η πανδημία αυξάνει τις καταθέσεις των Ελλήνων

Ενισχυμένες κατά 5,88 δισ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα από την αρχή του έτους. Πώς εξηγούν την τάση οι ειδικοί και τι θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει τις "Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας''

Οι κάτοχοι καρτών της Τράπεζας Πειραιώς έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με έκπτωση 50% και παράλληλα να συμμετέχουν σε διαγωνισμό με γαστρονομικά έπαθλα.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Ηγετικό ρόλο στην έκδοση ομολόγου της ΓΕΚ Τέρνα

Η συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στην έκδοση ομολογιακού δανείου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτυπώνει τον ηγετικό ρόλο μας στην αγορά εταιρικών ομολόγων του Χ.Α., τονίζει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

Χρ. Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Στα 5 δισ. οι αναστολές δανείων και νέες χορηγήσεις 4,2 δισ. ευρώ

Συνολική ρευστότητα 4,2 δισ. ευρώ χορήγησε στην αγορά κατά τους τελευταίους μήνες η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ταυτόχρονα έθεσε σε αναστολή καταβολής δόσεων δάνεια ανεξόφλητου υπολοίπου που προσεγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΗΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Πρόσληψη συμβούλων για πώληση κόκκινων δανείων 7 δισ.

Η Πειραιώς σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις συναλλαγές τιτλοποίησης των δυο δανειακών χαρτοφυλακίων έως τις αρχές του 2021, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters. Στα 250-300 εκατ. ευρώ εκτιμάται το τίμημα.

Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τράπεζα Πειραιώς: Επίσκεψη Χαντζηνικολάου στα γραφεία της Neuropublic

Ο Πρόεδρος της Πειραιώς είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον ιδρυτή της NEUROPUBLIC Τ. Γαργαλάκο και να συζητήσει μαζί του τη φιλοσοφία και το πλαίσιο λειτουργίας της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Το κτίριο της Ελευθεροτυπίας. Φωτό αρχείου.

Ελευθεροτυπία: Επιστολή ΕΣΗΕΑ σε Σταϊκούρα, Στουρνάρα και Παπαθανάση για τις αποζημιώσεις

Για αντικοινωνική συμπεριφορά της Alpha και της Πειραιώς κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών σε επιστολής της αναφορικά με την μη καταβολή των αποζημιώσεων στους πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας.

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου

Τραπεζίτες: Ρευστότητα 15-20 δισ. στην Οικονομία - Διαχειρίσιμο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων

Τη διαβεβαίωση ότι οι τράπεζες θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας έδωσαν οι Πρόεδροι της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, κ.κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και Γιώργος Ζανιάς.

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργος Χαντζηνικολάου

Τραπεζίτες: Ρευστότητα 15-20 δισ. στην Οικονομία - Διαχειρίσιμο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων

Την διαβεβαίωση ότι οι τράπεζες θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας έδωσαν οι Πρόεδροι της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, κ.κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και Γιώργος Ζανιάς.

Τράπεζα Πειραιώς

Τ. Μυστακίδης: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς

Σύμφωνα με την λίστα του Forbes είναι ο δεύτερος πλουσιότερος έλληνας μετά τον Φίλιππο Νιάρχο, με τα διεθνή ΜΜΕ να τον αποκαλούν βασιλιά του χαλκού. Η βίλα των 40 εκατ. στη Χαλκιδική και το 3ο ακριβότερο διαμέρισμα του Λονδίνου.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Τράπεζα Πειραιώς: Ποσοστό άνω του 5% απέκτησε ο δισεκατομμυριούχος Αριστοτέλης Μυστακίδης

Πρόκειται για κίνηση που θεωρείται από τραπεζικές πηγές ως ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα όπως και στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Ποιο είναι το προφίλ του δισεκατομμυριούχου Αρ. Μυστακίδη.

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαιϊκής Ένωσης κυματίζουν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

Τράπεζες: Ρίχνουν στην αγορά ρευστότητα ίση με το 8% του ΑΕΠ

Ξεπερνάει τα 25 δισ. η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή οι διοικήσεις των τραπεζών εκτιμούν το χρηματοδοτικό κενό της ελληνικής οικονομίας στα 10 δισ. ευρώ και ετοιμάζονται να ρίξουν στην αγορά νέα δάνεια 10 – 15 δισ.

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Αξιοποίησης της κρίσης με επενδύσεις σε κλάδους με υψηλές προοπτικές συνέστησαν οι επικεφαλής των τεσσάρων τραπεζών μιλώντας στο Delphi Forum. Τόνισαν ότι οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία και ότι δεν ανησυχούν για νέα κόκκινα δάνεια

Η τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Δάνεια άνω του €1 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις με εγγύηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Η Τράπεζα Πειραιώς θα χρηματοδοτήσει Μικρές, Μεσαίες και Μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε όλους σχεδόν τους οικονομικούς κλάδους.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Ρίχνει στην αγορά 1,1 δισ. μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Τι είπε στους αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις του για την πορεία της οικονομίας και των ακινήτων.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 185 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων

Σε προβλέψεις δανείων 438 εκατ. ευρώ προχώρησε η τράπεζα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας. Εκταμίευσε δάνεια 2,2 δισ. ευρώ το πεντάμηνο. Το μήνυμα του CEO και ο εταιρικός μετασχηματισμός της τράπεζας.

Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τράπεζα Πειραιώς: Χορήγησε το πρώτο αγροτικό δάνειο έναντι επιχορήγησης

Η τράπεζα αξιοποίησε, κατά την πρώτη ημέρα της σχετικής εφαρμογής, τον μηχανισμό διευκόλυνσης χορήγησης δανείων που δημιούργησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τράπεζα της Ελλάδος

Κρίσιμη εβδομάδα για τις τράπεζες: Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α' τριμήνου

Τις συνέπειες του κορονοϊού στα χαρτοφυλάκια και τις εργασίες των τραπεζών καθώς και τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν στην επενδυτική κοινότητα οι Έλληνες τραπεζίτες.

REDS: Σύναψη Μακροπρόθεσμου Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου €41,5 εκατ.

REDS: Σύναψη Μακροπρόθεσμου Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου €41,5 εκατ.

Στη σύναψη μακροπρόθεσμου κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου συνολικού ποσού € 41,5 εκατ. προχώρησε η ΓΥΑΛΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., 100% θυγατρική της REDS του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Τράπεζα Πειραιώς

Πειραιώς: Ρευστότητα με προνομιακούς όρους στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό

Το βασικό χαρακτηριστικό των χρηματοδοτήσεων είναι η επιδότηση κατά 100% του επιτοκίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για τα 2 πρώτα έτη.

Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζουμε τους νέους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας

Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζουμε τους νέους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, τόνισε ότι η δέσμευση της Τράπεζας να στηρίζει τους νέους της χώρας στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.

Η Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Μετριάστηκαν οι απώλειες του Μαρτίου για τα αγροτικά προϊόντα

Δεν αποκλείεται, να εμφανιστούν πτωτικές πιέσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς η διεθνής υγειονομική κρίση συνεχίζει να αναστέλλει την παγκόσμια οικονομική και βιομηχανική δραστηριότητα.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Θα στηρίξουμε τους υγιείς πελάτες μας

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε η κρίση βρήκε τις τράπεζες σε μια περίοδο που έχουν ρευστότητα και κεφάλαια και το μόνο άγνωστο είναι η επίπτωση που θα υπάρξει στα κόκκινα δάνεια

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων σε δικαιούχους αγρότες

Τα χρήματα είναι ήδη διαθέσιμα στους λογαριασμούς των αγροτών – πελατών της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι μπορούν να κάνουν άμεσα αναλήψεις από τα ΑΤΜ της Τράπεζας σε όλη την Ελλάδα.

Bank of Greece

Τράπεζες: Ανοίγουν σταδιακά τις "κάνουλες" ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις

Το πιστωτικό σύστημα δηλώνει κεφαλαιακά έτοιμο ώστε να ανοίξει σταδιακά τους κρουνούς της ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία. Ήδη οι τράπεζες εγκρίνουν την ανανέωση όλων των ορίων χρηματοδοτήσεων.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Ψηφιακά ο 4ος κύκλος του Project Future με στρατηγικό συνεργάτη τον ΣΕΒ

Στόχος του προγράμματος είναι η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Ο ΣΕΒ στηρίζει το πρόγραμμα από την αξιολόγηση και την εκπαίδευση έως τη σύνδεση των αποφοίτων με τις επιχειρήσεις - μέλη του.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Θα στηρίξουμε όλους τους πελάτες μας, ιδιώτες και επιχειρήσεις

Μιλώντας στους αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2019 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε ότι η τράπεζα έχει άμεσα διαθέσιμες επιπλέον γραμμές χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις 400 εκατ. ευρώ. Σε ισχύ ο σχεδιασμός για νέες χορηγήσεις 5 δισ. ευρώ φέτος.00

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Παροχή ρευστότητας μέσω της Κάρτας Αγρότη

Από Δευτέρα (30/03) η Τράπεζα Πειραιώς δέχεται αιτήματα για χορήγηση «Κάρτας του Αγρότη» τόσο με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2020 όσο και με τις αντίστοιχες του προηγούμενου έτους (2019) για όσους αγρότες δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Διεύρυνση δράσεων στη μάχη κατά του κορονοϊού με την υπηρεσία Pay & Save

Η Τράπεζα Πειραιώς θα προσφέρει στο Υπουργείο Υγείας ποσό ίσο με το συνολικό ποσό που θα αποταμιεύουν οι πελάτες της κάθε εβδομάδα μέσω της υπηρεσίας Pay & Save.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκλήρωσε πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων ύψους 180 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η διαδικασία πληρωμής Συνδεδεμένων Ενισχύσεων έτους 2020 και λοιπών αγροτικών ενισχύσεων συνολικού ποσού 180.965.922,50 ευρώ σε 46.478 δικαιούχους.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Ο Γ. Γεωργόπουλος νέος Γενικός Διευθυντής Group Human Resources

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι ο κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Group Human Resources από τις 16 Μαρτίου 2020, στη θέση της κυρίας Αναστασίας Μακαριγάκη.

ΑΤΤΙΚΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Κορονοϊός στην Αθήνα: Εργαζόμενη της Πειραιώς η γυναίκα που νοσηλεύεται στο "Αττικόν"

Το κτίριο θα απολυμανθεί και οι συνάδελφοι που δούλευαν στον ίδιο όροφο με τη γυναίκα θα τεθούν σε καραντίνα για 14 μέρες. Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η τράπεζα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Moody’s: Θετική για το αξιόχρεο της Τράπεζας Πειραιώς η έκδοση τίτλων Tier 2

Σύμφωνα με τον Moody’s η έκδοση των ομολόγων Tier 2 στηρίζει τη συνολική κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας, αυξάνοντας κατά περίπου 110 μονάδες βάσης τον συντελεστή κεφαλαιακής επάρκειάς της.

ΕΤΕπ, Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτούν τον αγροτικό τομέα με επενδύσεις 560 εκατ. ευρώ

ΕΤΕπ, Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτούν τον αγροτικό τομέα με επενδύσεις 560 εκατ. ευρώ

Η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς και η ΕΤΕπ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κινητοποιήσουν νέες επενδύσεις από αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις