news 24/7

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Συμμετοχή με 200 εκατ. ευρώ στο νέο Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα του EIF

Οι πόροι του προγράμματος θα ενισχύσουν τη ρευστότητα ελληνικών επιχειρήσεων και θα χρηματοδοτήσουν επενδυτικά σχέδια, με ευνοϊκούς όρους, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τράπεζα Πειραιώς

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Στην πρώτη θέση των χρηματιστηριακών για δεύτερη χρονιά το 2020

Το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ανήλθε το 2020 σε 18,85% επί του συνόλου των συναλλαγών, με την αθροιστική αξία των συναλλαγών χρεογράφων να διαμορφώνεται στο ποσό των 6,02 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η επέλαση του κορονοϊού προκαλεί τεκτονικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα

Αποχώρηση 3.800 τραπεζουπαλλήλων, μαζικές τιτλοποιήσεις για την μείωση των κόκκινων δανείων, καθολική χρήση των κρατικών εγγυήσεων του Ηρακλή και δημιουργία Bad Bank αλλά και κρατικοποίηση και ταχεία ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς

Μεγάλου: Ο εταιρικός μετασχηματισμός της Τράπεζας Πειραιώς θα μειώσει τον δείκτη κόκκινων δανείων στο 30% από 47%

Σε νέα τραπεζική εταιρία εισφέρεται όλος ο κλάδος τραπεζικής δραστηριότητας. Τι κρατάει από συμμετοχές και δραστηριότητες η εισηγμένη holding. Όλη η ομιλία Μεγάλου στους μετόχους.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: Συμμετοχή στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ-Αυτονομώ"

Η Τράπεζα Πειραιώς με ηγετική παρουσία στο «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον», έχει σχεδιάσει και προσφέρει στο νέο πρόγραμμα ένα ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών στο πλαίσιο υποστήριξης των υφιστάμενων και νέων πελατών της.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Συμμετοχή σε παγκόσμια πρωτοβουλία 38 τραπεζών για το κλίμα

Η τράπεζα συμμετέχει στη μεγαλύτερη διεθνή και φιλόδοξη πρωτοβουλία του τραπεζικού τομέα, που υποστηρίζει τη σταδιακή μετάβαση σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών έως το 2050.

Η Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Εγκρίνεται το Σχέδιο Μετασχηματισμού από τη Γενική Συνέλευση

Προβλέπει απόσχιση και εισφορά της τραπεζικής δραστηριότητας σε νέα εταιρεία. Σε Συμμετοχών μετατρέπεται η εισηγμένη. Ποιες συμμετοχές θα διατηρήσει. Τι γίνεται με τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου

Χρ. Μεγάλου: Τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης θα επιτρέψουν ρυθμό ανάπτυξης άνω του 3%

Οι εισροές πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης θα επιτρέψουν στη χώρα να επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 3% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα. Οι κινήσεις της Τράπεζας Πειραιώς για τη στήριξη της οικονομίας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Στην Intrum Hellas το ''βάρος'' για την συρρίκνωση των κόκκινων δανείων

Εκτός από το σύνολο των τιτλοποιήσεων της Τράπεζας Πειραιώς η Intrum Hellas χτυπάει ακόμη το Project Frontier της ΕΤΕ και το Project Αριάδνη της PQH στοχεύοντας συνολικά σε πακέτα κόκκινων δανείων άνω των 30 δις. ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου η διαδικασία κρατικοποίησης

Η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σε έκδοση νέων μετοχών, οι οποίες μετοχές θα πιστωθούν στη μερίδα του ΤΧΣ αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: Δωρεά οικοπέδου προς την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στη δωρεά οικοπέδου προς την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Eπί του οικοπέδου θα ανεγερθεί το Ιωνικό Κέντρο και θα στεγαστούν δραστηριότητες της Ιεράς Μητρόπολης.

ΟΥΡΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τράπεζες: Επιμένουν για παράταση στα μορατόρια για να "σωθούν" τα ενήμερα δάνεια

Με βάση τις εκτιμήσεις των τραπεζών, το 20 - 25% των δανείων που έχουν μπει σε μορατόριουμ πληρωμών δεν θα ανακάμψει, εκτινάσσοντας το κόκκινο ιδιωτικό χρέος κοντά στα 100 δισ. ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα μείωση των κόκκινων δανείων κατά 5 δισ. ευρώ

Η διοίκηση αξιοποιεί το 1 δισ. που προκύπτει από τη μη πληρωμή των CoCos για την επιπρόσθετη αποαναγνώριση 5 δισ. NPEs, επιπλέον των 7 δισ. τιτλοποιήσεων (Phoenix & Vega). Η εικόνα των αποτελεσμάτων 9μηνου.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: Έκτακτη ΓΣ στις 10 Δεκεμβρίου με θέμα την απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει εκ νέου σε Επαναληπτική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης την 17η Δεκεμβρίου 2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00.

Ουρά σε ταμείο τράπεζας - Φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: Τριγμοί στην κτηματαγορά από το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων

Οι αποφάσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσουν 86 καταστήματα μέχρι τέλος του έτους πυροδοτούν κύμα έντονου προβληματισμού στην αγορά ακινήτων που φοβάται κατάρρευση των ενοικίων υψηλότερη του 40%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τράπεζα Πειραιώς: τι σημαίνει το "όχι" του SSM στην πληρωμή των CoCos

H μη πληρωμή του κουπονιού θα ενισχύσει τα κεφάλαια καθώς θα συμπεριληφθεί η ονομαστική αξία του στα ενσώματα λογιστικά κεφάλαια και θα εξοικονομηθούν κεφάλαια από τη μη πληρωμή τόκων.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις της διοίκησης ενόψει της κρατικοποίησης

Τι σηματοδοτεί το όχι του SSM στην πληρωμή στων Cocos με μετρητά. Τι αποφάσισε το Δ.Σ το Σάββατο και τι θα συμβεί με την μετοχή. Η mega τιτλοποίηση των 13 δις. ευρώ και η επόμενη μέρα σε δίκτυο και προσωπικό.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Αρνήθηκε ο SSM την πληρωμή του κουπονιού των CoCos

Με τη μη πληρωμή του κουπονιού, ανοίγει ο δρόμος, στις αρχές Δεκεμβρίου, για τη μετατροπή των CoCos σε 394,4 εκατ. νέες μετοχές, εκτινάσσοντας το ποσοστό του ΤΧΣ στο 61,3% από 26,4% σήμερα. Το Ταμείο θα δεσμευτεί ότι θα επιδιώξει την ταχεία επανιδιωτικοποίηση.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Τέλη Νοεμβρίου θα κοινοποιηθεί η απόφαση του SSM

Σε διαρκή επαφή με τον SSM βρίσκεται η Τράπεζα Πειριαώς για τη διαδικασία πληρωμής των CoCos σε μετρητά. Η σχετική απόφαση του επόπτη αναμένεται να κοινοποιηθεί στην Τράπεζα περί τα τέλη Νοεμβρίου.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση σε πέντε φωτοβολταϊκά της National Energy Holdings

Σε συνεργασία με την Τράπεζα, η National Energy Holdings πραγματοποιεί την πρώτη της επένδυση στην Ελλάδα σε πέντε φωτοβολταϊκά πάρκα, τα οποία θα κατασκευαστούν στην Κεντρική Ελλάδα

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Ξεκινάει η δεύτερη, μέσα στο 2020, εθελουσία έξοδος προσωπικού

Η ανακοίνωση του νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου στο προσωπικό της Εθνικής Τράπεζας με την διοίκηση να έχει στόχο την απομάκρυνση από την τράπεζα κατ' ελάχιστον 800 εργαζομένων.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Καταγγελίες για πιέσεις σε τραπεζοϋπαλλήλους να αποχωρήσουν με την Εθελουσία

Ο ΣΕΥΤΠΕ κατήγγειλε την άσκηση πιέσεων σε εργαζομένους της τράπεζας Πειραιώς από περιφερειακούς διευθυντές, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Πρόγραμμα εθελούσιας με αποζημίωση ως 180.000 ευρώ - Έως 18 Νοεμβρίου οι αιτήσεις

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν και σε ποιες περιοχές και ρόλους δίνεται έξτρα μπόνους για την αποχώρηση. Κίνητρο για να γίνουν γρήγορα οι αιτήσεις.

Τράπεζα Πειραιώς

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το μέλλον της Τράπεζας Πειραιώς

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το μέλλον της Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ. Συμφώνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η άμεση μετατροπή των CoCos σε μετοχές και εν συνεχεία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: έμπρακτη στήριξη του Virtual Μαραθωνίου Αθήνας 2020

Ο Virtual Μαραθώνιος Αθήνας 2020 δίνει την δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν, με ασφάλεια, σε όποιον αγώνα δρόμου της διοργάνωσης θέλουν (Μαραθώνιος Δρόμος, 10χλμ, 5χλμ), επιλέγοντας τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν και την ημέρα και ώρα που θα αγωνιστούν.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  (EUROKINISSI ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Τράπεζα Πειραιώς: Ορόσημο η απόφαση του SSM τον Νοέμβριο - Πιθανή η σύντομη κρατικοποίηση

Η κρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς, εφόσον προκριθεί ως η καταλληλότερη λύση, θα είναι σύντομη προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την ενίσχυση της συμμετοχής των ιδιωτών μετόχων.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Στοχευμένες λύσεις για τους δανειολήπτες που πλήττονται

Η Τράπεζα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους πελάτες προκειμένου να προσδιοριστούν οι ανάγκες τους και να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις που θα τους επιτρέψουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.

Τράπεζα Πειραιώς

Θρυαλλίδα εξελίξεων για το πιστωτικό σύστημα η Τράπεζα Πειραιώς

Οι ισχυρές αντιδράσεις που έβαλαν φρένο στα σχέδια Paulson, Μυστακίδη και fund Bienville για έλεγχο της Πειραιώς και η ιδανική λύση για την Τράπεζα και τους μετόχους. Τι λέει η Κυβέρνηση και γιατί δρομολογούνται εξελίξεις στο πιστωτικό σύστημα.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Δεν προχωράει σε αύξηση κεφαλαίου

Αξιολογούμε σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές για την επιτάχυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού αλλά δεν σχεδιάζουμε αύξηση κεφαλαίου στο «αμέσως προσεχές διάστημα», δηλώνει η διοίκηση.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Πρόταση για αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ.- Προβληματισμός σε ΤΧΣ και κυβέρνηση

Τζον Πόλσον, Αριστοτέλης Μυστακίδης και Bienville εισηγούνται αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ.. "Αξιολογούμε διάφορες επιλογές με στόχο την επιτάχυνση εξυγίανσης του ισολογισμού της προς όφελος των μετόχων της", σχολιάζει η διοίκηση.

Τράπεζα Πειραιώς

Γ. Κορμάς (Τρ. Πειραιώς): Η πανδημία μετασχηματίζει την αγορά ακινήτων

Η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής που φέρνει το μέλλον πιο κοντά στο σήμερα, μετασχηματίζοντας την αγορά ακινήτων σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: Πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων σε δικαιούχους αγρότες

Ομαλά ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πληρωμή προς τους δικαιούχους αγρότες πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2020.

Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Alpha Bank χρηματοδοτούν με 400 εκατ. τον ΑΔΜΗΕ

Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Alpha Bank χρηματοδοτούν με 400 εκατ. τον ΑΔΜΗΕ

Το κοινό ομολογιακό δάνειο προορίζεται για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του Διαχειριστή και κάλυψη των αναγκών του σε κεφάλαιο κίνησης. Τι δήλωσαν οι τραπεζίτες 

Κατάστημα προς ενοικίαση

Χαντζηνικολάου (ΕΕΤ): Επιφυλάξεις των τραπεζών για το νέο πτωχευτικό

Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τις ρυθμίσεις των φυσικών προσώπων ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΕΤ και της Τ. Πειραιώς στην ομιλία του στη Βουλή για το νέο πτωχευτικό. Οι έξι επιφυλάξεις των τραπεζών.

Κόσμος στην Ερμού

Φθηνά δάνεια: Αγώνας δρόμου να αυξηθούν οι επιχειρήσεις δικαιούχοι

Οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις εντός του 2020 ξεπερνούν τις εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις όλης της προηγούμενης δεκαετίας. 11 δις. ευρώ ρευστότητα μέσω ΤΕΠΙΧ και Ταμείου Εγγυοδοσίας σε διάστημα μόλις 7 μηνών.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση των αστικών συγκοινωνιών για την προμήθεια λεωφορείων

Η Πειραιώς Leasing είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης, αφενός για την προμήθεια 200 αστικών Λεωφορείων από το ΚΤΕΛ Αττικής, Κορίνθου, Θήβας και Εύβοιας και αφετέρου για την εκμίσθωση 180 λεωφορείων στην Θεσσαλονίκη.

Τράπεζα Πειραιώς

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Πρωτιά μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών στο εννεάμηνο

Το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ανήλθε σε 19,15% επί του συνόλου των συναλλαγών, με την αθροιστική αξία των συναλλαγών των χρεογράφων να διαμορφώνεται στο ποσό των 4,45 δισ. ευρώ.

EUROBANK

Τράπεζες: Συνεχίζονται τα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού

Μετά την Eurobank που ολοκλήρωσε την περασμένη Παρασκευή πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης του προσωπικού με την συμμετοχή 750 εργαζομένων, ακολουθούν μέχρι τέλος του έτους Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Τράπεζα  Πειραιώς

Χαντζηνικολάου: Ανάγκη για τραπεζική χρηματοδότηση των επενδύσεων που στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που αναλογούν στην Ελλάδα αποτελεί ευκαιρία για τον μετασχηματισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Τράπεζα Πειραιώς

Μεγάλου: "Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα για να ξεπεράσει τις συνέπειες της ύφεσης"

Με νέα προϊόντα και υπηρεσίες ετοιμάζεται να προσαρμοστεί η τράπεζα Πειραιώς στα νέα δεδομένα. Πάνω από 4 δισ. ευρώ οι εκταμιεύσεις δανείων από τις αρχές της χρονιάς.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: Δέσμευση για χρηματοδότηση της βιοποικιλότητας

"Θα αναπτύξουμε συνεργασίες με αγρότες και ειδικούς επιστήμονες για να δρομολογήσουμε δράσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα αγροτικά μας προϊόντα", τονίζει ο ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χ. Μεγάλου.

Ουρά έξω από υποκατάστημα τράπεζας.

ΑΔΜΗΕ: Ομολογιακό 400 εκατ. από Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς

Η Χρηματοδότηση είναι μακροπρόθεσμου ορίζοντα και θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων και για την κάλυψη των επιχειρηματικών της σκοπών Δηλώσεις Καραμούζη και Βρεττού.

Άνδρας με προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό σε δρόμο της Αθήνας

Τράπεζες: Πόσο θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια την επόμενη διετία

Τι θα αναφέρουν τα Business Plans που θα καταθέσουν μέχρι την άλλη Τετάρτη οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στον SSM. Ποιες παραδοχές θα ληφθούν υπ’ όψιν. Οι επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου και οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια.