Τέσσερις τραπεζικοί πυλώνες: Ήρθε η ώρα της χρηματοδότησης

Τέσσερις τραπεζικοί πυλώνες: Ήρθε η ώρα της χρηματοδότησης
EUROKINISSI

Αλλαγή δεδομένων στο τραπεζικό σύστημα μετά την ισχυροποίηση της Eurobank με την απόκτηση του ΤΤ και της Proton Bank. Σχηματίστηκαν οι 4 πυλώνες του τραπεζικού συστήματος. Το στοίχημα της ρευστότητας μετά από 6 χρόνια ύφεσης

Νέα εποχή για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ξεκινάει απο τη Δευτέρα με την ολοκλήρωση και τυπικά της απόκτησης του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τη Eurobank, μετά από σχετική απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Tο εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι πλέον πλήρως ανακεφαλαιοποιημένο και αναδιαρθρωμένο, βασιζόμενο στις 4 μεγάλες συστημικές τράπεζες που δημιουργήθηκαν, Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank,

Το μεγάλο στοίχημα είναι η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας,  που βρίσκεται σε έκτο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης, με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό ιδιαίτερα στον τομέα της ανεργίας που έχει ανέλθει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Στη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του νέου ΤΤ, από ΤΧΣ, έλαβαν μέρος και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, με την Goldman Sachs να ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την εν λόγω συναλλαγή.

Μια ημέρα νωρίτερα το ΤΧΣ ειχε ανακοινώσει ότι η νέα Proton Bank περνάει στα χέρια της Eurobank.

H Eurobank έτσι ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο, καθως το νέο ΤΤ έχει ισχυρή ρευστότητα προσθέτει στο δίκτυο της 160 περίπου καταστήματα και γίνεται πιο δυνατή, ενόψει της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της απο το ΤΧΣ, στο οποίο σήμερα ανήκει μετοχικά.

Η δεσμευτική συμφωνία μεταξύ Εurobank και ΤΧΣ για την απόκτηση της Eurobank θα υπογραφεί αύριο Δευτέρα και αμέσως μετά αναμένονται ανακοινώσεις.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην Eurobank και το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Στην Eurobank περνάει η Proton Bank

SHARE:

24Media Network