Θα διπλασιαστούν οι πωλήσεις φαρμάκων

Θα διπλασιαστούν οι πωλήσεις φαρμάκων
Αύξηση στις πωλήσεις φαρμάκων αναμένεται τα επόμενα χρόνια

Ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις φαρμάκων παγκοσμίως προβλέπει η εταιρεία παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών PricewaterhouseCoopers

Σύμφωνα με την εταιρεία παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών, οι πωλήσεις φαρμάκων παγκοσμίως θα διπλασιαστούν μέχρι το 2020 φτάνοντας το 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στο γηρασμένο πληθυσμό, στο μεγάλο αριθμό των παχύσαρκων και στην αυξανόμενη ζήτηση σε φάρμακα από ανερχόμενες αγορές.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, το Μεξικό, η Ρωσία και η Τουρκία, χώρες που εκτιμάται ότι θα αγοράζουν έως το 2020 το 1/5 των φαρμάκων σε όλο τον κόσμο. Για τις ίδιες χώρες το ποσοστό του 2004 ήταν μόλις 8%.

Εντατικά αναδυόμενη είναι η αγορά της Κίνας καθώς σύμφωνα με την Pricewaterhousecoopers, η ασιατική χώρα μπορεί να γίνει η δεύτερη ή τρίτη μεγαλύτερη αγορά φαρμάκων στον πλανήτη καθώς ήδη οι πωλήσεις σε φάρμακα το 2006 φτάνουν τα 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία προειδοποιεί ότι οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες ίσως να μην μπορέσουν να εκμεταλλευτούν και να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση, εάν δεν αλλάξουν ριζικά την προσέγγιση τους στην παρασκευή και προώθησή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα